Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Zwemslagen uitgelegd

Zwemslagen uitgelegd

Zwemslagen uitgelegdNet als de meeste mensen heeft u vast vroeger op zwemles gezeten. En alhoewel u prima heeft leren zwemmen, is het zwemonderwijs in de loop der jaren wel flink veranderd. Want vroeger kon men met ‘droge haren’ de verschillende zwemdiploma’s halen en kwamen de borst- en rugcrawl pas bij de hogere diploma’s aan bod. En de kans is dan ook groot dat u net als de meeste mensen niet verder bent gekomen dan het A- of B-diploma.

Maar ook al is het misschien een tijd geleden; uzelf ontwikkelen in het zwemmen is altijd leuk. Want het is immers niet alleen erg goed voor de gezondheid, maar biedt ook veel variatie. En dat is weer belangrijk om het zwemmen over een langere periode vol te kunnen houden. Zodat u uiteindelijk een levenlang blijft bewegen in het water.

 

 

Van makkelijke naar moeilijke zwemslagen

Het aanleren van nieuwe zwemslagen is een mooie uitdaging en niet zomaar even gedaan. En dat is misschien maar goed ook. Want zo kunt u uzelf constant verbeteren en elke keer weer nieuwe resultaten behalen.
Bij het aanleren van (nieuwe) zwemslagen kan goede achtergrondinformatie een belangrijk verschil maken. Maar het is hierbij wel handig dat in een praktische volgorde wordt uitgelegd. Daarom bespreken we de verschillende zwemslagen in de volgorde:

 

♦  Schoolslag

♦  Enkelvoudige rugslag

♦  Borstcrawl

♦  Rugcrawl

♦  Vlinderslag

♦  Samengestelde rugslag

 

 

De zwemslagen aanleren en verbeteren

De meeste mensen hebben tijdens hun vroegere zwemtraject alleen de schoolslag (met het gezicht boven water) en de rugslag aangeleerd gekregen. Maar er zijn nog vele andere zwemslagen die u onder de knie kunt krijgen. Want misschien heeft u weleens bij een medezwemmer de borstcrawl afgekeken en toch even geprobeerd. Waarschijnlijk heeft u dan ook gemerkt dat het zwemmen van deze slag niet zo gemakkelijk is als het lijkt en dat het nog best wat oefening vergt.

Bij het onderdeel zwemmen met een doel (u wilt immers met de zwemslagen aan de slag) geven we u enkele handvatten om de verschillende zwemslagen aan te leren, dan wel te verbeteren. Maar aangezien er vele zwemslagen te leren zijn, bespreken we alleen de belangrijkste. Dus de schoolslag, enkelvoudige en samengestelde rugslag, de borst- en rugcrawl en de vlinderslag.

Ga alvast goed van start met ons E-book

Je download 'm helemaal gratis!

Gaan zwemmen is niet zo moeilijk! Maar vorderingen behalen en behouden meestal wel. Want de meeste zwemmers doen maar wat en daarmee ga je niet de resultaten krijgen die je graag zou willen. Maar als je weet wat je doet, komen die resultaten wel sneller dichterbij. En wij helpen je hier natuurlijk graag bij!

Met veel ervaring in de wereld van het zwemmen, bieden we je de hulp die je wellicht nodig hebt. Wil jij ook gratis het het e-book ‘20 tips om prettiger en effectiever te zwemmen‘ downloaden? schrijf je dan snel in! Want dan heb je de eerste stap al gezet!

Je voornaam:

Je email:

 

* Je ontvangt dan onze wekelijks onze supertips in je mailbox. Zo ga je fantastisch van start met je sport, voeding en leefstijldoelen!

Naar top