Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Zwemslagen verbeteren

Zwemmen voor gevorderde zwemmers

Zwemslagen verbeteren

Kun jij al verschillende zwemslagen zwemmen?

Er zijn vele redenen waarom je jouw zwemslagen wilt gaan verbeteren.

Want misschien heb je altijd al van zwemmen gehouden, doe je regelmatig mee met een zwemtraining of ben je geïnspireerd geraakt door de professionele wedstrijdzwemmers die geregeld prijzen scoren.

Het is dan ook niet zo raar dat de zwemsport jaarlijks door vele mensen op recreatief of op wedstrijdniveau wordt beoefend.

Je zwemslagen verbeteren kun je op verschillende manieren doen. Want sommige mensen vinden het heerlijk om in groepsverband te gaan zwemmen en mee te doen met een les Trimfit of Conditiezwemmen.

Maar het is ook heel goed mogelijk om zelf je zwemslagen te gaan verbeteren. Want met de juiste informatie, een goede motivatie en met geduld kun je jezelf prima ontwikkelen tot een (ver) gevorderde zwemmer.

Leer zelf zwemmen via de academie

Neem de tijd om aan je zwemslagen te werken

Leer gemakkelijk nieuwe zwemslagenBij het verbeteren van je zwemslagen is het allereerst belangrijk om de juiste focus te krijgen.

Want door het bekijken van filmpjes over zwemmen, het lezen van teksten of boeken en het observeren van andere (gevorderde) zwemmers, raak je steeds meer gemotiveerd.

Door je hier wat meer in te verdiepen, kun je ook steeds gerichter nadenken over welke doelen je wilt gaan bereiken.

Want welke zwemslagen wil je eigenlijk gaan aanleren of verbeteren? Wil je misschien jouw zwemtijden sneller maken of wil je deze doelstelling graag combineren met een andere?

Het bereiken van de gewenste doelen kan best wat tijd kosten; want stuwing/watergevoel bij een bepaalde zwemslag moet nu eenmaal opgebouwd worden.

Maar wanneer het uiteindelijk is gelukt, zal de voldoening groot zijn. En vergeet daarbij natuurlijk niet dat je al die tijd ook aan je gezondheid hebt gewerkt!

Heb dus geduld, wees positief en blijf het vooral proberen wanneer het even niet gaat zoals je graag zou willen.

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu je zwemslagen wilt verbeteren of deze gaat perfectioneren, het kan door regelmatig te gaan zwemmen. Dat je daarbij ook gaat afvallen, een betere conditie krijgt, meer spiermassa opbouwt en stress gaat verminderen, is natuurlijk mooi meegenomen!

Met onze speciale zwemproducten, combineer je niet alleen deze doelstellingen, maar haal je hier ook nog eens extra resultaat bij. Ga dus met onze zwemschema’s, e-books of met de Sportbibliotheek aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor het zwemmen

Goed en lekker zwemmen, doe je natuurlijk met goede zwemmaterialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een zwembrilletje. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!