Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Zwemmen voor gevorderden

Three male swimmers doing free style in different swimming lanes

Zwemmen voor gevorderen

Waarschijnlijk ben je al regelmatig in het zwembad te vinden en kun je de bekende zwemslagen zonder al teveel problemen uitvoeren.

Maar zoals elke gevorderde sporter wil je vast jezelf blijven ontwikkelen en je zwemtechnieken blijven verbeteren.

Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om nieuwe zwemslagen of zwemonderdelen aan te leren. Want zo ontwikkel je jezelf van een gevorderde zwemmer naar een echte zwemkampioen.

Gevorderde zwemmers kunnen zich dus nog steeds op verschillende manieren verbeteren. Natuurlijk kan dit type zwemmer zijn of haar zwemtijden versnellen of de intensiteit met het gevoelscijfer verbeteren.

Daarnaast zijn er ook onderdelen als wrikken, polocrawl, keerpunten en verschillende zwemvolgordes om nog meer uitdaging in het zwemmen te vinden.

In groepsverband zwemmen

Gevorderde zwemmers kunnen in groepsverband meestal prima uit de voeten. Want bijna elk zwembad biedt wel een bepaalde vorm van zwemmen, zoals het Conditie zwemmen, Trimfit, Trimzwemmen of een Borstcrawl cursus.

Dit zijn allemaal groepslessen waarbij je onder leiding van een zweminstructeur of -trainer aan de slag gaat met een pittig zwemprogramma. En dit programma is niet het enige wat je bij deze groepen doet; want je kunt natuurlijk ook werken aan een betere techniek van de zwemslagen.

Vaak kun je gewoon bij een zwembad binnen lopen en meedoen met zo’n groepsles. Wil je nog gerichter aan de slag gaan in groepsverband, dan is het ook mogelijk om lid te worden van een zwemvereniging. Meer informatie over deze verenigingen vind je op de website van de KNZB.

Op eigen houtje zwemmen

Gevorderde zwemmers kunnen natuurlijk ook op eigen houtje gaan zwemmen. Waarschijnlijk doe je dit al regelmatig, anders had je nooit het niveau van dit type zwemmer bereikt.

Inmiddels weet je als gevorderde zwemmer ook dat het niet altijd even gemakkelijk is om een goed tijdstip te vinden. Want zwembaden kunnen vaak erg druk zijn en lekker doorzwemmen is vaak niet mogelijk. Maar er zijn altijd momenten dat het rustiger is en de gevorderde zwemmer zich toch volledig kan uitleven.

Het ontwikkelen tot een echte zwemkampioen kan met een slim zwemprogramma. In onze zwemschema’s, welke wij voor gevorderden hebben ontwikkeld, blijf je de bekende zwemslagen, zoals schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl, verder verbeteren.

Maar je leert ook nieuwe slagen als de vlinderslag en samengestelde rugslag aan. Daarnaast ga je aan de slag met de verschillende keerpunten; iets wat altijd leuk is om te leren.

En alhoewel je jouw zwemslagen dus steeds beter gaat uitvoeren, ben je ook nog eens op een effectieve manier jouw conditie en spierkracht aan het trainen. Een geweldige combinatie dus!

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu je zwemslagen wilt verbeteren of deze gaat perfectioneren, het kan door regelmatig te gaan zwemmen. Dat je daarbij ook gaat afvallen, een betere conditie krijgt, meer spiermassa opbouwt en stress gaat verminderen, is natuurlijk mooi meegenomen!

Met onze speciale zwemproducten, combineer je niet alleen deze doelstellingen, maar haal je hier ook nog eens extra resultaat bij. Ga dus met onze zwemschema’s, e-books of met de Sportbibliotheek aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor het zwemmen

Goed en lekker zwemmen, doe je natuurlijk met goede zwemmaterialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een zwembrilletje. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!