Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Zwemmen voor gevorderden

Zwemmen voor gevorderden

Zwemmen voor gevorderde zwemmersWaarschijnlijk bent u al regelmatig in het zwembad te vinden en kunt u de bekende zwemslagen zonder al teveel problemen uitvoeren. Maar zoals elke gevorderde sporter wilt u vast uzelf blijven ontwikkelen en uw zwemtechnieken blijven verbeteren. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om nieuwe zwemslagen of zwemonderdelen aan te leren. Want zo ontwikkelt u zich van een gevorderde zwemmer naar een echte zwemkampioen.

Gevorderde zwemmers kunnen zich nog verschillende manieren verbeteren. Natuurlijk kan dit type zwemmer zijn of haar zwemtijden versnellen of de intensiteit met het gevoelscijfer verbeteren. Maar natuurlijk zijn er ook onderdelen als wrikken, polocrawl, keerpunten en verschillende zwemvolgorden om nog meer uitdaging in het zwemmen te vinden.

 

 

In groepsverband zwemmen

Gevorderde zwemmers kunnen in groepsverband meestal prima uit de voeten. Want bijna elk zwembad biedt wel een bepaalde vorm van zwemmen, zoals het Conditie zwemmen, Trimfit, Trimzwemmen of een Borstcrawl cursus. Dit zijn allemaal groepslessen waarbij u onder leiding van een zweminstructeur of -trainer aan de slag gaat met een pittig zwemprogramma. En dit programma is niet het enige wat u bij deze groepen doet; want u kunt natuurlijk ook werken aan een betere techniek van de zwemslagen.

Vaak kunt u gewoon bij een zwembad binnen lopen en meedoen met de groepsles. Wilt u nog gerichter aan de slag gaan in groepsverband, dan is het ook mogelijk om lid te worden van een zwemvereniging. Meer informatie over deze verenigingen vindt u op de website van de KNZB.

 

 

Op eigen houtje zwemmen

Gevorderde zwemmers kunnen natuurlijk ook op eigen houtje gaan zwemmen. Waarschijnlijk doet u dit al regelmatig, anders had u nooit het niveau van dit type zwemmer bereikt. En inmiddels weet u ook dat het niet altijd even gemakkelijk is om een goed tijdstip te vinden. Want zwembaden kunnen vaak erg druk zijn en goed doorzwemmen is vaak niet mogelijk. Maar er zijn altijd momenten dat het rustiger is en de gevorderde zwemmer zich volledig kan uitleven.

Het ontwikkelen tot een echte zwemkampioen kan met een slim zwemprogramma. In onze zwemschema’s, welke wij voor gevorderden hebben ontwikkeld, blijft u de bekende zwemslagen, zoals schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl, verder verbeteren. Maar u leert ook nieuwe slagen als de vlinderslag en samengestelde rugslag aan en gaat u aan de slag met de verschillende keerpunten aan de slag. En alhoewel u uw zwemslagen dus steeds beter gaat uitvoeren, bent u ook nog eens op een effectieve manier uw conditie en spierkracht aan het trainen. Een geweldige combinatie dus!

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of u nu uw zwemslagen wilt verbeteren of deze gaat perfectioneren, het kan door regelmatig te gaan zwemmen. Dat u daarbij ook gaat afvallen, een betere conditie krijgt, meer spiermassa opbouwt en stress gaat verminderen, is natuurlijk mooi meegenomen!
Met onze speciale zwemproducten, combineert u niet alleen deze doelstellingen, maar haalt u hier ook nog eens extra resultaat bij. Ga dus met onze zwemschema’s, e-books of met de Sportbibliotheek aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Ga alvast goed van start met ons E-book

Je download 'm helemaal gratis!

Gaan zwemmen is niet zo moeilijk! Maar vorderingen behalen en behouden meestal wel. Want de meeste zwemmers doen maar wat en daarmee ga je niet de resultaten krijgen die je graag zou willen. Maar als je weet wat je doet, komen die resultaten wel sneller dichterbij. En wij helpen je hier natuurlijk graag bij!

Met veel ervaring in de wereld van het zwemmen, bieden we je de hulp die je wellicht nodig hebt. Wil jij ook gratis het het e-book ‘20 tips om prettiger en effectiever te zwemmen‘ downloaden? schrijf je dan snel in! Want dan heb je de eerste stap al gezet!

Je voornaam:

Je email:

 

* Je ontvangt dan onze wekelijks onze supertips in je mailbox. Zo ga je fantastisch van start met je sport, voeding en leefstijldoelen!

Naar top