Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Zwemmen & algemeen welbevinden

Vrouw in het zwembad

Zwemmen voor het algemeen welbevinden

Gewoon lekker zwemmen en dat is genoeg..

Hartstikke leuk al die doelstellingen, maar misschien wil je wel gewoon lekker gaan sporten. Wanneer je gewoon wilt gaan zwemmen zonder je hierbij druk te maken om het stellen van doelen, dan is de doelstelling algemeen welbevinden echt iets voor jouw. Het betekent eigenlijk gewoon lekker gaan sporten, zonder al te veel poespas. Dus in jouw geval ‘lekker gaan zwemmen’.

Het is natuurlijk prima dat je al dat gedoe niet wilt, maar wees ook weer niet te makkelijk voor jezelf. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat iemand betere resultaten haalt bij structureel en effectief sporten, dan wanneer er maar wat aangemodderd wordt. En je doet het zwemmen natuurlijk niet voor niets!

Hou je motivatie hoog

Door te gaan zwemmen, doe je echt wel iets voor jouw gezondheid; ook al ben je hier niet heel fanatiek mee bezig. Maar een groot nadeel van deze geringe aandacht voor de sport is wel dat je na enkele malen zwemmen, andere prioriteiten gaat stellen.

En daar ligt dan ook het gevaar van vroegtijdig stoppen! Want 1x niet gaan door andere plannen, wordt 2x niet gaan. Uiteindelijk totdat je helemaal niet meer komt zwemmen.

Gaan zwemmen moet dan ook een bewuste keuze zijn. Je wilt immers je gezondheid verbeteren en weer lekker bezig zijn. Maar dit moet niet na een maand weer stoppen!

Het sporten moet een onderdeel van je leven gaan worden, en dat kan alleen wanneer je de motivatie hoog weet te houden totdat het sporten in je systeem is gaan zitten. Hoe je dit doet is natuurlijk volledig aan jou, maar probeer hier wel even mee bezig te zijn. Het zou immers zonde zijn als je snel weer stopt met zwemmen.

Is het toch voorgekomen dat je bent gestopt, ga dan gewoon weer verder met zwemmen. Bedenk bij het nastreven van een gezonder leven aan de zin: “heb geduld, wees positief en blijf proberen!

Gebruik het Kiss-principe

De term ‘Keep it simple stupid’ is al besproken, maar zeker op deze doelstelling van toepassing. Want je wil jezelf niet druk maken om doelen, metingen of extra informatie. Je wilt simpelweg gewoon zwemmen voor de gezondheid en hier wat resultaat bij behalen.

Voor jou is het dan belangrijk dat je vooral naar het zwembad blijft komen en minimaal 30 minuten gaat zwemmen. Het liefst gebeurt dit minimaal 2x per week, zodat er wel wat voor de gezondheid wordt gedaan. Probeer daarnaast ook wat meer te letten op extra beweging en eventueel je voedingspatroon.

Ga alvast goed van start met ons E-book

Je download 'm helemaal gratis!

Gaan zwemmen is niet zo moeilijk! Maar vorderingen behalen en behouden meestal wel. Want de meeste zwemmers doen maar wat en daarmee ga je niet de resultaten krijgen die je graag zou willen. Maar als je weet wat je doet, komen die resultaten wel sneller dichterbij. En wij helpen je hier natuurlijk graag bij!

Met veel ervaring in de wereld van het zwemmen, bieden we je de hulp die je wellicht nodig hebt. Wil jij ook gratis het het e-book ‘20 tips om prettiger en effectiever te zwemmen‘ downloaden? schrijf je dan snel in! Want dan heb je de eerste stap al gezet!

Je voornaam:

Je email:

 

* Je ontvangt dan onze wekelijks onze supertips in je mailbox. Zo ga je fantastisch van start met je sport, voeding en leefstijldoelen!

Materialen voor het zwemmen

Goed en lekker zwemmen, doe je natuurlijk met goede zwemmaterialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een zwembrilletje. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!