Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Leren zwemmen

Leren zwemmen

zwemmen voor beginners

Wanneer u vroeger nooit heeft leren zwemmen, is het misschien toch eens tijd om de eerste stap te gaan zetten. Want ook al is het geen gemakkelijke opgave, het is zeker de moeite waard! U gaat namelijk investeren in uw eigen vaardigheden, waardoor de kwaliteit van uw leven flink zal gaan verbeteren.

Want u kunt eindelijk gaan zwemmen met uw (klein) kinderen of één van de vele watersporten gaan beoefenen. Daarnaast voelt u zich ook nog eens een stuk veiliger wanneer u in de buurt van water bent. En aangezien Nederland een waterrijk land is, is het dus verstandig dat u zwemveilig bent en blijft.

 

 

Zwemles voor volwassenen

Leren zwemmen gebeurt in de meeste gevallen toch via een zwemles voor volwassenen. Want onder begeleiding van een ervaren zweminstructeur leert u op een veilige manier zwemmen. En dat is niet alleen het aanleren van de school- en enkelvoudige rugslag, maar ook het uitvoeren van een borst- en rugcrawl. Daarnaast leert u ook nog eens drijven, watertrappen, onder water zwemmen en verschillende manieren om te water te gaan. Hierbij kunt u denken aan een rechtstandige sprong of het maken van een goede duik.

Met een zwemles voor volwassenen zwemt u na het behalen van het eerste zwemdiploma vaak al beter dan de gemiddelde zwemmer. En er blijft hierna genoeg uitdaging over. Want meestal kunt u ook verder gaan met het B- en C-diploma en zo nog veel meer vaardigheden leren. Uiteindelijk kunt u zich door deze zwemlessen tot de gevorderde zwemmers rekenen.

 

 

Leren zwemmen op eigen houtje

Niet iedereen wil in groepsverband leren zwemmen; zo doen sommige mensen dit liever op eigen houtje. Natuurlijk is dit mogelijk, maar het vraagt alleen wel om doorzettingsvermogen en extra aandacht voor uw eigen veiligheid. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat u wel met de juiste informatie aan de slag gaat. Want anders leert u misschien de zwemslagen verkeerd aan, wat natuurlijk ook niet de bedoeling is.

 

 

De Zwemles specialist

Omdat zwemles en leren zwemmen zo’n uitgebreid gebied is, heeft EerlijkSportAdvies hier een eigen specialisme over gelanceerd: de Zwemles specialist.
Op deze website vindt u heel veel informatie over zwemles voor kinderen, leren zwemmen voor volwassenen en zwemmen na de zwemdiploma’s.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan een kijkje op zwemles en (leren) zwemmen.

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Wilt u zelf leren zwemmen, dan kan dat door gebruik te maken van onze speciale zwemproducten. Denk hierbij aan onze zwemschema’s, e-books of met de Sportbibliotheek. Zo leert u de verschillende zwemslagen op uw eigen manier aan en wordt u uiteindelijk een echte zwemkampioen!

Ga alvast goed van start met ons E-book

Je download 'm helemaal gratis!

Gaan zwemmen is niet zo moeilijk! Maar vorderingen behalen en behouden meestal wel. Want de meeste zwemmers doen maar wat en daarmee ga je niet de resultaten krijgen die je graag zou willen. Maar als je weet wat je doet, komen die resultaten wel sneller dichterbij. En wij helpen je hier natuurlijk graag bij!

Met veel ervaring in de wereld van het zwemmen, bieden we je de hulp die je wellicht nodig hebt. Wil jij ook gratis het het e-book ‘20 tips om prettiger en effectiever te zwemmen‘ downloaden? schrijf je dan snel in! Want dan heb je de eerste stap al gezet!

Je voornaam:

Je email:

 

* Je ontvangt dan onze wekelijks onze supertips in je mailbox. Zo ga je fantastisch van start met je sport, voeding en leefstijldoelen!

Naar top