Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Leren zwemmen

Persoon leert onder water zwemmen

Leren zwemmen

Echt een investering in jezelf

Wanneer je vroeger nooit heb leren zwemmen, is het misschien toch eens tijd om de eerste stap te gaan zetten. Want ook al is het geen gemakkelijke opgave, het is zeker de moeite waard!

Je gaat namelijk investeren in je eigen vaardigheden, waardoor de kwaliteit van je leven flink zal gaan verbeteren.

Want je kunt eindelijk gaan zwemmen met je (klein) kinderen of één van de vele watersporten gaan beoefenen. Daarnaast voel je zich ook nog eens een stuk veiliger wanneer je in de buurt van water bent.

En aangezien Nederland een waterrijk land is, is het dus verstandig dat je zwemveilig bent en blijft.

Zwemles voor volwassenen

Leren zwemmen gebeurt in de meeste gevallen toch via een zwemles voor volwassenen. Want onder begeleiding van een ervaren zweminstructeur leer je op een veilige manier zwemmen.

En dat is niet alleen het aanleren van de school- en enkelvoudige rugslag, maar ook het uitvoeren van een borst-en rugcrawl. Daarnaast leer je ook nog eens drijven, watertrappen, onder water zwemmen en verschillende manieren om te water te gaan. Hierbij kun je denken aan een rechtstandige sprong of het maken van een goede duik.

Met een zwemles voor volwassenen zwem je na het behalen van het eerste zwemdiploma vaak al beter dan de gemiddelde zwemmer. En er blijft hierna genoeg uitdaging over.

Meestal kun je ook verder gaan met het B- en C-diploma en zo nog veel meer vaardigheden leren. Uiteindelijk kun je jezelf door deze zwemlessen tot de gevorderde zwemmers rekenen.

Leer zelf zwemmen via de academie

Leren zwemmen op eigen houtje

Niet iedereen wil in groepsverband leren zwemmen, want sommige mensen dit liever op eigen houtje. Natuurlijk is dit mogelijk, maar het vraagt alleen wel om doorzettingsvermogen en extra aandacht voor je eigen veiligheid.

Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat je wel met de juiste informatie aan de slag gaat. Want anders leer je misschien de zwemslagen verkeerd aan, wat natuurlijk ook niet de bedoeling is.

Online cursus Leer zelf zwemmen

Leer zelf zwemmen voor volwassenen

De Zwemles specialist

Omdat zwemles en leren zwemmen zo’n uitgebreid gebied is, heeft EerlijkSportAdvies hier een eigen specialisme over gelanceerd: de Zwemles specialist.

Op deze website vindt je heel veel informatie over zwemles voor kinderen, leren zwemmen voor volwassenen en zwemmen na de zwemdiploma’s.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan een kijkje op zwemles en (leren) zwemmen.

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Wil je zelf leren zwemmen, dan kan dat door gebruik te maken van onze speciale zwemproducten. Denk hierbij aan onze zwemschema’s, e-books of met de Sportbibliotheek. Zo leer je de verschillende zwemslagen op je eigen manier aan en wordt je uiteindelijk een echte zwemkampioen!

Materialen voor het zwemmen

Goed en lekker zwemmen, doe je natuurlijk met goede zwemmaterialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een zwembrilletje. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!

Academie zwem en aquasporten