Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Zwemmen voor vrouwen

Vrouw zwemt in zwembad

Zwemmen speciaal voor vrouwen

Zwemmen is geschikt voor iedereen; maar niet iedereen kan of wil met het normale zwemmen meedoen. Zo zijn er een groot aantal vrouwen dat zich ongemakkelijk voelt in de aanwezigheid van mannen.

Zeker wanneer deze vrouwen in zwemkleding gaan deelnemen aan een groepsles of een zwemles voor volwassenen. Om deze vrouwen toch de mogelijkheid te bieden om te gaan (of leren) zwemmen, is het vrouwen zwemmen opgericht.

Momenteel wordt er in meer dan 100 accommodaties in Nederland al aandacht geschonken aan deze doelgroep. En aangezien de wens van vrouwen voor een speciaal tijdstip in grote mate aanwezig is, zal dit aantal alleen maar gaan groeien. Want vooral in de grote steden is dit populair en wordt er veelal naar mogelijkheden gekeken om de mannen op een bepaald tijdstip uit het zwembad te weren.

De les (allochtone) vrouwen zwemmen

Menig volwassenen heeft nooit leren zwemmen of is dit verleerd. Ondanks dat de wil bij vrouwen aanwezig is om alsnog te leren zwemmen, is de stap om met gemengde groepen mee te doen toch te groot. Om toch aan deze vraag te voldoen zijn er op veel locaties speciale zwemgroepen voor vrouwen opgericht. Hier leert u onder begeleiding van vrouwelijke docenten de verschillende zwemslagen aan en is het zelfs mogelijk om uw zwemdiploma te behalen. Meer informatie over een zwemles voor vrouwen vindt u op de website van de Zwemles specialist.

Zwemuurtje voor vrouwen

Omdat menig vrouw liever niet in het bijzijn van mannen zwemt (of gewoon voor een rustiger tijdstip gaat), bieden veel zwembaden een speciaal zwemuur voor vrouwen aan. Hier kun je gaan banen zwemmen of meedoen met een aquasport; maar het wordt ook nog weleens gecombineerd met een zwemles voor volwassenen.

Zo kun je dus in een groep van gelijkgestemden uw gezondheid gaan verbeteren of lekker gaan bewegen in het water. Gedurende deze tijd zul je dan ook (afhankelijk van de keuze van het zwembad) geen mannen of kinderen tegenkomen. Zo kun je op je gemak toch gaan bewegen in het water.

Heb je interesse in het vrouwen zwemmen? Vraag dan bij het zwembad naar keuze of dit mogelijk is.

Materialen voor het zwemmen

Goed en lekker zwemmen, doe je natuurlijk met goede zwemmaterialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een zwembrilletje. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!