Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Zwemschema’s

Zwemschema's

Want zwemmen met een schema geeft betere resultaten
Tips voor bij het zwemmen

Wanneer je jezelf met zwemmen of aquasporten wilt bezig houden, raden wij je aan om dit niet uit de losse pols te doen. Want wanneer je in je eentje gaat zwemmen is het vaak moeilijk om de training zo samen te stellen, dat je hier goede resultaten mee behaald. En er wordt niet voor niets gezegd dat een goed begin het halve werk is…

Om goed voorbereid aan de slag te gaan kun je het beste met een zwemschema gaan werken. Hierin beschrijf je wat je wilt doen, hoe lang je erover doet en waar je rekening mee houdt. Gaandeweg is het natuurlijk de bedoeling dat er progressie in de schema’s zit (zoals bij een lessenreeks), zodat je steeds meer resultaat kunt gaan behalen.

Maak je eigen zwemschema

En zwem prettiger en effectiever

Om zelf je training samen te stellen, kun je een aantal factoren in een schema vermelden. Uiteraard probeer je natuurlijk eerst je eigen niveau in te schatten en hier jouw schema op aan te passen. Want wat voor type zwemmer ben jij? Een verleerde zwemmer of een gevorderde? Hierna ga je de besproken FITT-factoren invullen om zo de inhoud van je training te bepalen. Want:

 

♦   Hoe vaak ga je per week zwemmen?

♦   Hoe zwaar wil je trainen? Wil je de volledige tijd op hoog niveau zwemmen? Gebruik hiervoor het gevoelscijfer.

♦   Hoe lang wil je zwemmen of hoeveel banen?

♦   Hoe ziet je training er uit? 

♦   Voor meer resultaat: wat zijn je doelen? Hoe kun je extra vorderingen maken?

 

Natuurlijk weet je nog niet precies hoe je trainingen eruit gaan zien. Want er zijn natuurlijk tal van factoren die jouw zwemschema in de war kunnen gooien. Maar dit is helemaal niet erg, want het is maar een leidraad! Het gaat er namelijk om dat je vooraf over je training nadenkt en indien nodig kunt bijsturen. Gaandeweg zul je opmerken dat (door de opgedane ervaring) het opstellen van een eigen zwemschema steeds gemakkelijker gaat. En zo ontstaat na het maken van een aantal schema’s een lessenreeks, waarbij je trainingen een steeds grotere uitdaging vormen.

Tip: Bekijk hier het voorbeeld van één van onze zwemschema’s.

Gebruik onze zwemschema's

Bestel dus snel je E-book of ticket voor het Kennisplatform

website Sportbibliotheek

 

Om het zwemmers gemakkelijker te maken, hebben we tientallen zwemschema’s voor jouw ontwikkeld. En wat voor type zwemmer je ook bent, iedereen kan met onze speciale zwemschema’s aan de slag. Want misschien wil je wel leren zwemmen, je zwemslagen verbeteren of ben je al een gevorderde zwemmer. Uiteindelijk kunt je jezelf zover ontwikkelen tot een echte zwemkampioen!

De zwemschema’s kunt je gemakkelijk en binnen 5 minuten bestellen via de webshop van de Sportbibliotheek. Uiteraard reken je af met bekende betaalmethoden als IDEAL, PayPal en nog veel meer. Wil je nog meer informatie zoals uitgebreid beschreven oefeningen (zoals de borstcrawl), video’s, extra informatie en vele tips, dan raden wij je aan om een ticket voor het Kennisplatform te bestellen.

Wekelijks een zwemschema in uw mailbox? Voor € 24,95 krijg je een jaar lang elke week een schema toegestuurd.