Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Zelf aan de slag

Zelf aan de slag met zwemmen of Aquasporten

Als je weet wat je doet, zullen de resultaten je verrassen!
Zelf aan de slag met zwemmen

Voor veel mensen is het zomaar zwemmen van baantjes of het meedoen met een groepsles niet genoeg. Deze mensen zoeken meer uitdaging en willen zich graag verder ontwikkelen in hun tak van sport. En gelukkig zijn er bij de verschillende zwem- en aquasporten mogelijkheden genoeg!

Want iedere sporter heeft zijn eigen niveau en kan dus ook steeds verder groeien richting het gewenste resultaat. Zo wil de ene persoon graag nieuwe zwemslagen aanleren, terwijl de ander zich wil gaan richten op het verbeteren van de verschillende keerpunten. Daarnaast kan het zelfs zo zijn dat iemand de zwemkunst nog niet machtig is en juist wil leren zwemmen.

Zwemslagen verbeteren op eigen houtje

Maar hoe kun je jezelf blijven verbeteren?

e-book zwemschema's

Wie op eigen houtje gaat zwemmen mist de begeleiding om steeds beter te worden. Want hoe verbeter je de zwemslagen die je al kent en hoe leer je nieuwe varianten op een juiste manier aan? En hoe weet je nu of je op een juiste manier met zwemmen bezig bent, zodat je het meeste resultaat uit dezelfde inspanningen haalt? Beter worden in zwemmen vraagt nu eenmaal om de juiste begeleiding. Iets waar wij je natuurlijk uitstekend bij kunnen helpen.

Zo kun je met onze e-books je zwemvaardigheid en zwemveiligheid steeds verder verbeteren. Heb je nooit je zwemdiploma gehaald of ben je het zwemmen verleerd, dan kun je het e-book ‘Leren zwemmen voor volwassenen‘ gebruiken. Voor de gemiddelde en gevorderde zwemmers is er het e-book ‘Zwemschema’s’, waarmee je de bekende zwemslagen kunt perfectioneren en nieuwe slagen kunt aanleren.

Kies een doelstelling die bij je past

Met welke doelstelling wil jij aan de slag?

Zwemmen gaat beter als je weet waar je mee bezig bent!

Wat wil jij nu echt gaan bereiken? Want zwemmen doe je waarschijnlijk niet zonder reden… Daarnaast is zwemmen zonder een doel ook niet heel goed voor de motivatie. En het levert ook niet de resultaten op die je graag zou willen. Dus waarom wil je gaan zwemmen?

Naast het verbeteren van de gezondheid en het beter leren zwemmen, kunnen er tal van andere redenen zijn. Vanuit 15 jaar ervaring in de Sport & Leisure branche weten we maar al te goed wat de meeste mensen willen bereiken. Samengevat betekent dit dat we uitgaan van een aantal doelstellingen. Hierbij kun je denken aan:

 

Algemeen welbevinden

Algemeen welbevinden

Bij deze doelstelling gaat het om jezelf gewoon lekker te voelen. Je zit beter in je vel, voelt je energieker en gelukkiger. Meer ook niet! Gewoon lekker zwemmen dus!
Conditie opbouwen

Conditie opbouwen

Met zwemmen en aquasporten kun je een ijzersterke conditie gaan opbouwen. Je gaat jezelf veel fitter voelen en merkt dat de zwemtraining je steeds gemakkelijker af gaat.
Effectief afvallen

Effectief afvallen

Sporten in het water is ideaal om op een veilige manier af te vallen. En door de weerstand van het water verbrandt je ook nog eens 30-40% meer calorieën dan op het land.
Zelfvertrouwen vergroten

Zelfvertrouwen vergroten

Zwemmen en aquasporten zijn heerlijk om te doen. En na elke training voel je jezelf sterker en zekerder. En behaal je regelmatig deze succesbelevingen dan gaat je zelfvertrouwen omhoog.
Stresshantering

Stresshantering

Na een hectische dag alle stress eruit zwemmen of (aqua) sporten. Dat is een heerlijk gevoel! Met sporten verwijder je de afvalstoffen en wordt je weerbaarder tegen stressinvloeden.
Spiermassa opbouwen

Spiermassa opbouwen

Met zwemmen train je niet alleen je schouders en benen, maar ook vele andere spieren. En aangezien je deze met trainen veel gebruikt, ben je dus de spiermassa aan het opbouwen.
Aanleren voedingspatroon

Aanleren voedingspatroon

Sporten kost energie en die krijg je weer uit gezonde voeding. Maar het aanleren van een beter voedingspatroon doe je niet zomaar. Zeker niet als je ook andere doelstellingen wilt gaan bereiken.
Schoonheidsideaal

Schoonheidsideaal

Ieder mens heeft zijn eigen schoonheidsideaal en deze zal vooral gericht zijn op de schoonheid van bepaalde rolmodellen. Met zwemmen kun je jouw schoonheidsideaal gaan bereiken.
website Sportbibliotheek

Onze Sportbibliotheek helpt je bij het zwemmen & (aqua) sporten

Want zelf aan de slag gaan is niet heel gemakkelijk

Op eigen houtje gaan zwemmen kan voor veel mensen lastig zijn, want je moet wel weten hoe je jouw doelen kunt behalen. En juist daar is onze Sportbibliotheek voor bedoeld! Om jou te helpen met het bereiken van je doelen! Ongeacht of je nu gaat zwemmen, meedoet met een Aquatraining of welke sport dan ook. Wij leren je de trucjes en geven je handvatten om met succes deze doelen te gaan bereiken.

Om je van meerdere ideeën te voorzien, hebben wij deze in onze blog berichten vermeld. Want ook wij lopen natuurlijk tegen dingen aan en met onze ervaring in de sport- en leisure branche schrijven we hier regelmatig over. En misschien heb je wel iets aan ons Kennisplatform, e-books, online cursussen of speciale programma’s. Want daar vind je interessante producten om prettiger en effectiever te zwemmen.

Noem je jezelf echt een ‘probleemgeval’, dan is ons Ultimate Mix programma waarschijnlijk iets voor jou. Blijf er dus niet mee zitten en vraag hulp. Want dit keer ga je echt je sport, voeding en leefstijldoelen bereiken! Welke dat ook moge zijn.

Ga alvast goed van start met ons E-book

Je download 'm helemaal gratis!

Gaan zwemmen is niet zo moeilijk! Maar vorderingen behalen en behouden meestal wel. Want de meeste zwemmers doen maar wat en daarmee ga je niet de resultaten krijgen die je graag zou willen. Maar als je weet wat je doet, komen die resultaten wel sneller dichterbij. En wij helpen je hier natuurlijk graag bij!

Met veel ervaring in de wereld van het zwemmen, bieden we je de hulp die je wellicht nodig hebt. Wil jij ook gratis het het e-book ‘20 tips om prettiger en effectiever te zwemmen‘ downloaden? schrijf je dan snel in! Want dan heb je de eerste stap al gezet!

Je voornaam:

Je email:

 

* Je ontvangt dan onze wekelijks onze supertips in je mailbox. Zo ga je fantastisch van start met je sport, voeding en leefstijldoelen!