Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Roeien

Kajakken

Een levenlang zwemmen

Het kan op zoveel verschillende manieren!

Roeien is een echte watersport en ideaal om te beoefenen in ons waterrijke land. Want de vele meren, kanalen, grachten en plassen in ons land, bieden een ideale mogelijkheid om te gaan roeien.

Maar roeien geeft vooral ook een goed gevoel. Want met elke slag glij je met de boot door het water heen, wat een krachtig gevoel bij je kan opwekken en waardoor je flink wat snelheid maakt.

Tijdens het roeien ga je alleen of met anderen de waterrijke plekken in Nederland bevaren. In een roeiboot is het dan ook de bedoeling om ergens naar toe te roeien; en dit kan plaatsvinden door gebruik te maken van de aanwezige ‘riemen’.

Door deze in tegengestelde richting te bewegen, pakt men het water en gaat de boot de juiste kant op. Gebruiken de roeiers steeds meer kracht, of trainen ze hun techniek, dan zal het pakken van het water steeds gemakkelijker gaan en kunnen er steeds grotere afstanden worden overbrugd.

De roeivereniging

kajakkenRoeien doe je meestal bij een roeivereniging, maar het is ook mogelijk om dit bij een losse verhuurder te doen. Wel is het aan te raden om eerst een aantal lessen te nemen, zodat je weet hoe je op een veilige manier en met een goede techniek aan het roeien bent.

Na de lessen kun je alleen of in teamverband gaan roeien. In overleg met de roeivereniging bepaal je de toekomstige trainingsmomenten en de mogelijkheden om met wedstrijden mee te doen.

Uiteraard is het ook mogelijk om op recreatief niveau te roeien en mooie plekken te gaan bezichtigen. Ook hier kan een roeivereniging je een goed advies over geven.

Ben je geïnteresseerd geraakt in roeien bij een vereniging? Bekijk de vele roeiverenigingen in Nederland op de pagina van de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

Andere vormen van roeien:

♦  Kajakken

♦  Single roeien

♦  Sloeproeien

♦  Marathon roeien

♦  Indoor roeien (te beoefenen in de sportschool)

 

 

Meer informatie over roeien:

Wil je meer informatie over roeien, neem dan een kijkje op de volgende websites:

♦  Koninklijke Nederlandse Roeibond

♦  Nlroei

♦  Roeien Wikipedia

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu met een Aquasport of zwemmen wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen… Wij helpen je hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor de overige watersporten

Genieten van de verschillende watersporten, doe je natuurlijk met goede (zwem) materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een wetsuit om jezelf warm te houden. En wil je zwemvaardiger worden, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!