Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Roeien

Roeien

roeien in een roeibootRoeien is een echte watersport en ideaal om te beoefenen in ons waterrijke land. Want de vele meren, kanalen, grachten en plassen in ons land, bieden een ideale mogelijkheid om te gaan roeien. Maar roeien geeft vooral ook een goed gevoel. Want met elke slag glijdt u met de boot door het water heen, wat een krachtig gevoel bij u kan opwekken en waardoor u flink wat snelheid maakt.

Tijdens het roeien gaat u alleen of met anderen de waterrijke plekken in Nederland bevaren. In een roeiboot is het dan ook de bedoeling om ergens naar toe te roeien; en dit kan plaatsvinden door gebruik te maken van de aanwezige ‘riemen’. Door deze in tegengestelde richting te bewegen, pakt men het water en gaat de boot de juiste kant op. Gebruiken de roeiers steeds meer kracht, of trainen ze hun techniek, dan zal het pakken van het water steeds gemakkelijker gaan en kunnen er steeds grotere afstanden worden overbrugd.

 

 

De roeivereniging

kajakkenRoeien doet u meestal bij een roeivereniging, maar het is ook mogelijk om dit bij een losse verhuurder te doen. Wel is het aan te raden om eerst een aantal lessen te nemen, zodat u weet hoe u op een veilige manier en met een goede techniek aan het roeien bent.

Na de lessen kunt u alleen of in teamverband gaan roeien. In overleg met de roeivereniging bepaalt u de toekomstige trainingsmomenten en de mogelijkheden om met wedstrijden mee te doen. Uiteraard is het ook mogelijk om op recreatief niveau te roeien en mooie plekken te gaan bezichtigen. Ook hier kan een roeivereniging u een goed advies over geven.

Bent u geïnteresseerd geraakt in roeien bij een vereniging? Bekijk de vele roeiverenigingen in Nederland op de pagina van de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

 

 

Andere vormen van roeien:

♦  Kajakken

♦  Single roeien

♦  Sloeproeien

♦  Marathon roeien

♦  Indoor roeien (te beoefenen in de sportschool)

 

 

Meer informatie over roeien:

Wilt u meer informatie over roeien, neem dan een kijkje op de volgende websites:

 

 

 

 

Wilt u meer informatie over een specifieke sport, neem dan een kijkje op de Sportbibliotheek van EerlijkSportAdvies.

Naar top