Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Overige watersporten

Onder water zwemmen

Overige watersporten om te beoefenen

Naast de eerder beschreven watersporten, zoals Waterpolo, Duiken of Vinzwemmen, zijn er nog een aantal andere sporten die je kunt proberen.

Deze overige watersporten zijn minder bekend, maar wel erg leuk om te gaan beoefenen. Vaak zijn ze afgeleid van andere sport- en spelvormen en speciaal aangepast aan het water.

Onderwaterhockey

Een zeer onbekende watersport is onderwaterhockey. Je begrijpt vast wat deze sport inhoudt, maar niet hoe deze vorm van hockey wordt beoefend.

Onderwaterhockey vindt plaats op de bodem van het zwembad, waarbij 2 teams proberen van elkaar te winnen door in elkaars doel te scoren. Hiervoor gebruiken de spelers een stick, zodat ze de puck in het doel van de tegenstander kunnen krijgen.

Onderwaterhockey wordt gespeeld met 2 teams van elk 10 spelers, waarbij er 6 spelers met het spel bezig zijn. Het spel wordt geleid door 2 scheidsrechters onder water en 1 hoofdscheidsrechter op de kant.

Deze vorm van begeleiding is ook wel nodig door het bewegelijke spel (men moet immers ook regelmatig ademhalen) en de spelers die van verschillende kanten kunnen komen.

Want Onderwaterhockey is bijna een 3D spel, waarbij de tegenstanders niet alleen van voor of achter kunnen komen; Maar ook van de zijkanten en zelfs van boven en onderen.

Wil je weten waar je Onderwaterhockey kunt beoefenen, klik dan hier.

Waterskiën

Deze watersport is wel bekend bij groot publiek, maar wordt helaas nog weinig beoefend. Want voor Waterskiën is meestal een speedboot nodig en niet iedereen heeft deze in het bezit.

Gelukkig is deze watersport wel steeds meer in opkomst door de komst van een geautomatiseerd treksysteem. Door bij bepaalde plassen en meren een kabelbaan te aan te leggen, kan er op vrijwel elk moment van het jaar en zonder gebruik van een boot, aan Waterskiën worden gedaan.

Bij Waterskiën is het de bedoeling om voortgesleept te worden over het water. De skiër wordt door een boot of een kabelbaan voortgetrokken en doet dit op blote voeten of door gebruik te maken van waterski’s.

Uiteraard is de bedoeling dat de skiër niet in het water valt, maar probeert te skiën over het water. Heeft men dit onder de knie, dan kunnen er verschillende trucs worden uitgevoerd om de ski-prestaties te verbeteren of kan men verder gaan in de vorm van Wakeboarding. 

Wakeboarding

Deze watersport lijkt op veel punten op het Waterskiën, maar verschilt in enkele opzichten. Ook bij Wakeboarding wordt men voortgetrokken door een boot of kabelbaan, maar vooral bij deze sport zijn de trucs en stunts erg belangrijk.

Daarnaast glijdt men niet met waterski’s over het water, maar gebruikt men een Wakeboard als materiaal. Met deze board aan de voeten, kan men verschillende opdrachten uitvoeren, zoals het maken van een spin, een front flip of een backroll.

Waterbasketbal

Waterbasketbal is een teamsport in het water speciaal voor mensen met een beperking. Het is een combinatie van verschillende sporten, zoals korfbal, waterpolo en basketbal en is geschikt voor zowel jong als oud. Daarnaast kan iedereen met een lichamelijke beperking meedoen, mits hij of zij wel kan zwemmen.

Bij Waterbasketbal proberen 2 teams van 5 (gemengde) spelers van elkaar te winnen. Dit doen ze door de bal in het ‘drijvende’ net van de tegenstander te gooien en hier punten mee te verdienen.

Tijdens de meeste officiële wedstrijden vindt Waterbasketbal plaats in diep water, zodat iedereen zich vrij kan bewegen. Bij de recreatieve variant van Waterbasketbal kan er ook worden uitgeweken naar een minder diep bassin.

Meer informatie over deze watersporten:

Wil je meer informatie over de overige watersporten, neem dan een kijkje op de volgende websites:

♦  Nederlandse Onderwatersport Bond

♦  Nederlandse Waterski Bond

♦  Konijklijke Nederlandse Zwembond (Waterbasketbal)

♦  Wakeboard Startpagina

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu met een Aquasport of zwemmen wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen… Wij helpen je hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor de overige watersporten

Genieten van de verschillende watersporten, doe je natuurlijk met goede (zwem) materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een wetsuit om jezelf warm te houden. En wil je zwemvaardiger worden, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!