Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Duiken

Duiken in de zee

Duiken

Duiken is een geweldige (onder) watersport en kan steeds verder worden uitgebreid. Want wie wil nu geen grotten verkennen, koraal bekijken, de bodem van het meer afspeuren of op zoek gaan naar echte scheepswrakken? Het kan allemaal door te gaan duiken.

Door gebruik te maken van een scuba-uitrusting, zoals een duikpak en perslucht, kun je een lange tijd onder water blijven en genieten van de wondere waterwereld om je heen.

En raak je steeds meer geïnteresseerd in de duiksport; dan kunt jouw vaardigheden ook gebruiken om buiten Nederland te gaan duiken. Want niet alleen in ons land zijn er mooie plekken te bezichtigen, maar ook op andere plekken in de wereld is duiken fantastisch!

Maar duiken is geen gemakkelijke sport en je zult dan ook veelvuldig moeten oefenen. Allereerst moet er veilig worden geoefend in het zwembad. Tijdens een proefles ga je met een ervaren en diplomeerde instructeur het water in.

Je leert veilig om te gaan met de duikattributen, zoals de duikbril, persluchtfles en zwemvliezen, maar krijgt ook de nodige informatie over de verschillende duiktekens en het omgaan met noodsituaties.

Krijg je de vaardigheden steeds meer onder de knie, dan kun je met je duikinstructeur bespreken hoe je jezelf verder kunt gaan ontwikkelen in de duiksport.

Duikbrevetten

duik certificaatDuiken kan ontzettend leuk zijn, maar is niet altijd zonder gevaar. Want je bent vaak lang onder water, de druk op je longen veranderd en noodgevallen kunnen zich altijd aandienen. Het is dus belangrijk dat je goed bent opgeleid om te duiken en dit kan met een erkend duikbrevet.

Een duikbrevet is een certificaat die bij de duikopleiding hoort. Alleen of samen met andere cursisten krijg je theorie-lessen, waarin je de basisbeginselen van de duiksport leert kennen.

Daarnaast ga je bij een duikopleiding praktijklessen volgen, zodat je hierna het examen van Open Water Diver kunt gaan behalen.

Heb je deze opleiding behaald, dan kun je op een veilige manier gaan duiken of jezelf verder gaan ontwikkelen met opleidingen als ‘Advanced Open Water Diver’, ‘Rescue Diver’, ‘Adventure Diver’ of 1 van de duikinstructeur opleidingen.

Tevens zijn er ook nog eens specialisaties te halen, zoals Wrakduiker, Grotduiker of Digitaal onderwaterfotograaf.

Ook voor kinderen is het mogelijk om een duikbrevet te halen. Om kinderen kennis te laten maken met de duiksport kunnen ze lid worden van ScubaDoe.

Deze jeugdopleiding van de onderwatersport bond, is speciaal voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Bij ScubaDoe leren kinderen op een veilige manier omgaan met snorkelen of het duiken met perslucht.

Andere vormen van duiken:

♦  Nachtduiken

♦  Diepduiken

♦  Decompressie duiken

♦  Grot duiken

♦  Wrakduiken

♦  Ijs duiken

Meer informatie over duiken:

Wil je meer informatie over duiken, neem dan een kijkje op de volgende websites:

♦  Nederlandse Onderwatersport Bond

♦  PADI.com

♦  Duiken.nl

♦  Duiken in beeld

♦  Duiken voor kinderen: ScubaDoe

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu met een Aquasport of zwemmen wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen… Wij helpen je hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor de overige watersporten

Genieten van de verschillende watersporten, doe je natuurlijk met goede (zwem) materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een wetsuit om jezelf warm te houden. En wil je zwemvaardiger worden, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!