Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Klaar voor de start?

Klaar om te gaan zwemmen

Ben jij klaar voor een goede start?

Want een goed begin is het halve werk

Ben jij al klaar om aan de aan de slag te gaan met zwemmen en/of aquasporten? Gaan sporten is dan ook niet zo moeilijk, maar mooie resultaten boeken is een ander verhaal!

Vol goede moed ben je aan de slag gegaan met zwemmen of een aquasport. En de eerste weken gaan waarschijnlijk fantastisch. Het sporten is natuurlijk erg gezellig en doet zeker iets voor je gezondheid. En misschien heb je ook wel een nieuwe garderobe gekocht, zodat je motivatie wat hoger blijft.

Zou je het daarmee redden? En de sport blijven volhouden, zodat je leven daadwerkelijk een positieve wending krijgt? Waarschijnlijk niet… Want blijven sporten en je doelen halen blijft bij de meeste mensen toch wel een dingetje.

Maar dat gaat veranderen, want dit keer ga jij wel je goede voornemens behalen. En met een resultaat dat beter is dan je van te voren had verwacht. Alleen moet je daar wel wat voor doen… Want om dit succes te bereiken zul je allereerst een goede start moeten maken.

Men zegt niet voor niets: “een goed begin is het halve werk“. En voor deze goede start (en de weg naar succes) zijn de volgende pagina’s een geweldig middel.

Blijf gemotiveerd

Maak het stemmetje in je hoofd minder krachtig

Vol goede moed speciale zwemkleding kopen is niet zo moeilijk. Maar jezelf met leuke kleding belonen (of andere beloningen) is iets wat weinig mensen doen. En zo’n mooie beloning kan tijdens het sporten of het behalen van een doel, het verschil betekenen tussen stoppen en doorgaan.

Zeker het eerste jaar (des te langer je bezig bent) des te vaker zal het stemmetje in je hoofd zeggen dat je ‘geen zin hebt‘, ‘te moe bent‘ of ‘het te druk hebt‘. Dit stemmetje maak je minder krachtig door juist op een leuke en nieuwsgierige manier met het sporten bezig te zijn.

Beloon jezelf dus met leuke boeken over zwemmen, luister naar podcasts, gebruik zwemmaterialen en focus je dus vooral op de sport die je graag beoefend. Stap steeds verder in de sportwereld, zodat je jouw motivatie hoog houd en je doelen gemakkelijk behaald.

Weet waar je nu staat

Want dan ga je goed van start!

Uiteindelijk begint de weg naar jouw succesverhaal bij je huidige beginsituatie. Jouw doelen en dromen met succes bereiken en het resultaat behouden, dat klinkt geweldig! En of je nu gaat afvallen, een betere conditie wilt, stress kan hanteren het is allemaal mogelijk. Maar je bent zelf de belangrijkste factor en je moet er dus wel wat voor doen!

Allereerst kun je de rekentools gebruiken om je beginsituatie in kaart te brengen. En na het stellen van doelen, ga je alvast een beloningslijstje maken. Zo kun je voor leuke zwemkleding kijken of extra trainingsmateriaal. Of je wilt geïnspireerd raken en jezelf belonen met een leuk zwemboek.

Uiteraard kun je al het bovenstaande gebruiken als je serieus met je doelen aan de slag wilt. Hiervoor zijn onze speciale zwemprogramma’s, waarbij ieder op zijn eigen manier steeds een stapje verder komt.

Neem dus zeker een kijkje op bovenstaande pagina’s en zorg dat je de juiste focus krijgt. Want focus is de sleutel om jouw persoonlijke doelen te halen. Maar door jezelf regelmatig te belonen, gaat dat je zeker lukken!