Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Waar gaan aquasporten?

Onder water in zwembad

Waar kun je gaan aquasporten?

De verschillende aquasporten kun je op meerdere plekken beoefenen. Zo worden deze vooral aangeboden in het plaatselijk zwembad, maar ook steeds meer bij kleinere zwemscholen. Er zijn zelfs een aantal sportscholen waar een zwembad is ingebouwd en die één of meerdere aquasporten aanbieden. Er is dus voldoende keuze!

Het aanbod aan aquasporten kan wel erg verschillen. Zo geven de meeste aanbieders wel de standaardlessen ‘Aquarobic’ en ‘Aquajoggen’, aangezien deze na jaren nog steeds erg populair zijn.

Maar hoe groter de aanbieder is, des te groter zal het aanbod vaak ook zijn. Want er zijn nog veel meer aquasporten te beoefenen, waardoor ieder een les kan volgen die hij of zij ook echt leuk vind.

Tijden en tarieven

In veel zwembaden worden  s’ochtends enkele aquasporten gegeven. Maar deze zijn vaak gericht op de 50plussers of de groep bestaat voornamelijk uit huisvrouwen.

De meeste aquasporten worden dus vooral in de avonduren aangeboden, aangezien er dan voldoende zwemwater beschikbaar is en dit voor de meeste deelnemers een geschiktere tijd is.

De aquasport-lessen duren gemiddeld 45 minuten, waarvan er ongeveer 30 minuten echt gewerkt wordt. De overige 15 minuten worden vaak besteedt aan een warming-up en cooling down. Vaak is er hierna nog de mogelijkheid om banen te zwemmen of te genieten van het bubbelbad of het turks stoombad.

De kosten voor een aquasportles kunnen el erg verschillen. Zo betaal je bij het ene zwembad per les maar
€ 5,50, terwijl u in het andere bad meer dan € 9,- moet afrekenen. Natuurlijk ben je met een meerbaden-kaart vaak goedkoper uit, maar het kan dus lonen om aanbieders met elkaar te vergelijken.

Vind een geschikte aanbieder

Je hebt natuurlijk zelf de keuze wanneer het om een aanbieder van aquasporten gaat, maar het is raadzaam om meerdere baden met elkaar te vergelijken.

Daarnaast zul je gewoon een les moeten gaan uitproberen. Maar het kan ook verstandig zijn om eerst bij een aantal aanbieders rond te kijken of meer informatie over het desbetreffende bad in te winnen.

Want het is immers de bedoeling dat je een levenlang gaat bewegen en dan is het wel belangrijk dat de aquasport, locatie en instructeur goed bij jou passen. Anders zul je snel weer stoppen en dat kan nooit de bedoeling van een sportles zijn.

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu met een aquasporten effectief wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen; wij helpen je hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor bij het aquasporten

Goed en lekker aquasporten, doe je natuurlijk met goede materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een lekkere warme badjes voor na de les. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal