Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Waar gaan aquasporten?

Waar gaan aquasporten?

Aquasporten in het zwembadDe aquasporten kunt u op verschillende plekken beoefenen. Zo worden deze vooral aangeboden in het plaatselijk zwembad, maar ook steeds meer bij kleinere zwemscholen. Er zijn zelfs een aantal sportscholen waar een zwembad is ingebouwd en die één of meerdere aquasporten aanbieden. Er is dus voldoende keuze!

Het aanbod aan aquasporten kan wel erg verschillen. Zo geven de meeste aanbieders wel de standaardlessen ‘Aquarobic’ en ‘Aquajoggen’, aangezien deze na jaren nog steeds erg populair zijn. Maar hoe groter de aanbieder is, des te groter zal het aanbod vaak ook zijn. Want er zijn nog veel meer aquasporten te beoefenen, waardoor ieder een les kan volgen die hij of zij ook echt leuk vind.

 

 

Tijden en tarieven

In veel zwembaden worden  s’ochtends enkele aquasporten gegeven. Maar deze zijn vaak gericht op de 50plussers of de groep bestaat voornamelijk uit huisvrouwen. De meeste aquasporten worden dus vooral in de avonduren aangeboden, aangezien er dan voldoende zwemwater beschikbaar is en dit voor de meeste deelnemers een geschiktere tijd is.

De aquasport-lessen duren gemiddeld 45 minuten, waarvan er ongeveer 30 minuten echt gewerkt wordt. De overige 15 minuten worden vaak besteedt aan een warming-up en cooling down. Vaak is er hierna nog de mogelijkheid om banen te zwemmen of te genieten van het bubbelbad of het turks stoombad.

De kosten voor een aquasportles kunnen el erg verschillen. Zo betaalt u bij het ene zwembad per les maar
€ 5,50, terwijl u in het andere bad meer dan € 8,- moet afrekenen. Natuurlijk bent u met een meerbaden-kaart vaak goedkoper uit, maar het kan dus lonen om aanbieders met elkaar te vergelijken.

 

 

Vind een geschikte aanbieder

U heeft natuurlijk zelf de keuze wanneer het om een aanbieder van aquasporten gaat, maar het is raadzaam om meerdere baden met elkaar te vergelijken. Daarnaast zult u gewoon een les moeten gaan uitproberen. Maar het kan ook verstandig zijn om eerst bij een aantal aanbieders rond te kijken of meer informatie over het desbetreffende bad in te winnen. Want het is immers de bedoeling dat u een levenlang gaat bewegen en dan is het wel belangrijk dat de aquasport, locatie en instructeur goed bij u passen. Want anders zult u snel weer stoppen en dat kan nooit de bedoeling van een sportles zijn.

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal


Naar top