Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Overige aquasporten

Overige aquasporten

Naast de eerder besproken bekende aquasporten, zijn er ook nog enkele die je minder vaak op het activiteitenprogramma zult zien staan. Maar deze overige aquasporten worden wel door enkele zwembaden aangeboden, zodat we ze wel kort toelichten.

 

Aquaskiën

Deze les is door een aantal zwembaden geïntroduceerd om wintersporters klaar te stomen voor het ski-seizoen. Alhoewel er nog best vraag naar deze aquasport is, zijn deze lessen wel steeds meer aan het verdwijnen.

Er zit simpelweg te weinig variatie in deze lessen, waardoor deelnemers het na enkele lessen saai beginnen te vinden. Daarnaast moeten de aquasport-instructeurs veel specifieke kennis over de wintersporten hebben, wat ook niet altijd het geval is.

De specifieke ski-bewegingen (o.a. langlaufen, schuss en andere technieken) worden in verschillende tempo’s geoefend. Maar dit hoef je niet weken achter elkaar te oefenen…

Het het gaat er namelijk meer om dat je lichaam goed en gezond op wintersport gaat. Door een kleine aanpassing in de aquasport-oefeningen, kun je jezelf prima met Aquarobic en Aquajoggen voorbereiden op het ski-seizoen.

 

 

Aquadance

Aquadance is nagenoeg hetzelfde als Aquarobic, alleen ligt de nadruk meer op het dansen en het leren van een choreografie, dan op de trainingsprincipes. Wanneer er bij een Aquarobic aan een dans wordt gewerkt, spreekt men van Aquadance.

 

 

Aquavaria

Aquavaria is bedacht voor mensen die geen keuze kunnen maken uit de verschillende aquasporten. Vaak is deze les een combinatie van conditie zwemmen, Aquarobic, Aquajoggen, Aquacycling en Aquasteps.

Het leuke van Aquavaria is dat elke les weer anders kan zijn. Want soms leer je nieuwe zwemslagen aan en de andere keer krijg je weer een pitte aquatraining. En juist die variatie zorgt ervoor dat deelnemers minder snel afhaken.

Aquavaria wordt in veel zwembaden aangeboden, maar is ook per aanbieder verschillend. Want zo zijn er sommige aanbieders die hier een leuke en gevarieerde les van maken, maar ook aanbieders die deze les alleen ter aanvulling op het activiteiten programma gebruiken en hier eigenlijk weinig mee doen.

Probeer deze les dus eerst uit voordat je gelijk een 12-rittenkaart koopt.

 

Aquafitness

Deze benaming wordt in sommige gevallen gebruikt voor de sport Aquarobics. Maar eigenlijk gaat het er bij Aquafitness heel anders aan toe. Want net als in de sportschool, traint men bij deze aquasport met apparaten. Deze staan in het water, waarbij er dus ook in het water gefitnest wordt.

Alhoewel dit een leuk alternatief voor het aquasporten of fitnessen in de sportschool is, zo is deze sport maar in enkele zwembaden in Nederland te beoefenen. Je zult dus goed moeten zoeken naar een aanbieder van Aquafitness.