Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Aquasteps

Aquasteps

Aquasteps is een groepstraining waarbij de deelnemer gebruik maakt van een step, welke naar de bodem van het zwembad zinkt. In tegenstelling tot een steples in de sportschool, kan de deelnemer bij deze natte les de bewegingen beter controleren en is de kans om te vallen nauwelijks aanwezig.

Bij Aquasteps is het de muziek die het tempo van de les bepaalt en daarmee ook de intensiteit. Op de maat van de muziek worden choreografiën ten uitvoer gebracht en gecombineerd met fitness- en aerobicbewegingen. De choreografie kan soms ingewikkeld zijn, wat ervoor zorgt dat niet iedereen met deze les kan meekomen.  

Gedurende een Aquasteps-les wordt er naast de coördinatie ook voldoende aandacht besteedt aan het uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en lenigheid.

Dit maakt dat Aquasteps een goede training is voor het gehele lichaam.

 

 

Niet altijd voor beginners

Bij Aquasteps worden soms moeilijke choreografieën en bewegingen gebruikt, welke hoge eisen stellen aan de coördinatie en het ritmegevoel van de deelnemers.

Om die reden is deze les dan ook minder geschikt voor beginners en mensen die kampen met blessures. Want deze deelnemers zijn meer bezig met de ingewikkelde choreografie dan met het juist uitvoeren van de bewegingen.

Deelnemers die niet zeker zijn over hun blessure, ritmegevoel of coördinatie kunnen dus beter kiezen om te beginnen met Aquarobic of Aquajogging. Maar je kunt het natuurlijk altijd een keertje uitproberen.

 

Materialen voor bij aquasteps

Goed en lekker aquasporten, doe je natuurlijk met goede materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een lekkere warme badjes voor na de les. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal