Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Aquasport voor 50+

Aquasport voor 50+ en senioren

Alhoewel bewegen voor iedereen erg geschikt is, zo is dit zeker zo naarmate men ouder wordt. Want gewrichten en banden worden stijver, het spierstelsel verslechtert en de mobiliteit neemt steeds verder af. Om deze aftakeling tegen te gaan, zal er dus veel bewogen moeten worden.

De afgelopen jaren is deze 50+ doelgroep steeds meer onder de aandacht gekomen en de groepen voor senioren worden dan ook steeds populairder.

Van bewegen in een gymzaal, dansgroepen voor senioren, het ‘nordic walking’ maar ook speciale groepen in het zwembad; het zijn allemaal lessen die gericht zijn op de oudere doelgroep.

 

 

Senioren in het zwembad

In de meeste zwembaden worden verschillende lessen voor senioren aangeboden. Voor de actieve senior is er de groepsles Fitness Fifty+, en voor mensen die meer moeite hebben met de mobiliteit is er Meer Bewegen Voor Ouderen. We bespreken ze allebei:

 

1. Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO) is een gymnastiekles voor ouderen of mensen die minder bewegelijk zijn. De les vindt plaats onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur.

Tijdens deze les doet de deelnemer lichte oefeningen, gebaseerd op het eigen kunnen en de dagelijkse handelingen.

Door het warme water ontspannen de spieren, waardoor de deelnemer minder last heeft van botten en gewrichten. Hierdoor kan men de bewegingen soepeler kan uitvoeren en voel je jezelf na de les heerlijk loom, ontspannen en voldaan.

Door met MBVO mee te doen zal je evenwicht beter worden alsmede klachten in spieren en gewrichten. Deelnemers blijven hierdoor jong van lijf en leden.

En het is nog gezellig ook! Want in de meeste zwembaden wordt voor deze les gezellig muziek gebruikt met bekende gouwe ouwe. En meestal kun je na de les ook nog gezellig een bakje koffie doen met andere deelnemers.

 

2. Fitness fifty+ (AquaVitaal) is ook een groepsles voor senioren, maar het gaat er wel iets sneller aan toe. Deze les is dan ook geschikt voor deelnemers die de MBVO les te makkelijk vinden en graag wat meer uitdaging in hun training zien.

Men kan deze les het beste vergelijken met een Aquarobic of Aquajoggingles, maar dan voor mensen met een respectievelijke leeftijd.

Deze bewegingen zijn aangepast aan het water, waardoor je profiteert van de voordelen van een watertraining. Door de constante weerstand van het water wordt je lichaam soepeler, bewegingen gaan makkelijker en het uithoudingsvermogen gaat vooruit.

Bovendien zal de les je evenwicht verbeteren en worden klachten in spieren en gewrichten minder.

 

 

Kijk voor meer informatie over deze lessen bij het onderdeel 50+ trainingen.

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu met een Aquasporten wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen; wij helpen je hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor bij het aquasporten

Goed en lekker aquasporten, doe je natuurlijk met goede materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een lekkere warme badjes voor na de les. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal