Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Aquaslank

Aquaslank

Aquaslank is een cursus waarbij gezonde voeding en bewegen centraal staan en de deelnemer op een verantwoorde manier kan afvallen. De cursus duurt meestal 10 – 15 weken en bestaat uit een wekelijkse bijeenkomst waar u de benodigde informatie over afvallen zult krijgen.

De bijeenkomsten moeten dus wel trouw gevolgd worden, zodat aan het einde van de cursus het beoogde streefgewicht behaald kan worden. Want vooraf bepaalt u het afvalresultaat, waarna u met de informatie uit de cursus aan de slag gaat. En wellicht weet u inmiddels al dat afvallen het beste gaat door meer te bewegen en gezonder te eten. Aquaslank is de cursus om u hierbij te helpen.

 

 

Het voedingsgedeelte
Bij het deel over voeding krijgt u de juiste informatie over het aanleren van een gezond voedingspatroon. Onder begeleiding van een diëtiste of gewichtconsulent wordt er in groepsverband gewerkt aan een gezond en lekker voedingspatroon. In sommige gevallen krijgt u een aantal voorgekauwde menu’s, zodat u gezonder zult gaan eten; maar meestal wordt het voedingspatroon voor u persoonlijk gemaakt.

De deelnemer leert het eigen voedingspatroon te analyseren en te verbeteren. Meestal wordt de voeding zo aangepast dat het wel bij u past, maar toch een stuk gezonder is. Want gezond eten kan namelijk ook lekker zijn. Door uw voedingspatroon gezonder te maken, zult u effectiever afvallen en is het nastreven van uw goede voornemens ook nog eens veel beter vol te houden.

 

 

Het sportgedeelte
Naast een gezondere inname van eten en drinken is het ook belangrijk om het aanwezige vetpercentage omlaag te brengen. Door ook nog eens een flink aantal calorieën te verbranden bent u op een uitstekende manier bezig met afvallen. En dat is zeer goed mogelijk met de verschillende aquasporten!
Want bij de meeste aquasporten zult u, door de constante weerstand van het water, gemiddeld 30 – 40% meer calorieën verbruiken dan wanneer u dezelfde training op het land volgt. En dat heeft weer gevolgen voor uw afvalresultaat.

Het aquasporten gebeurt in sommige gevallen met de eigen cursusleden, zodat u elkaar nog eens extra kunt motiveren. Maar het is ook mogelijk dat er een abonnement in de cursus is inbegrepen. U kunt dan de hele week door met de verschillende aquasporten meedoen en een flink aantal calorieën gaan verbranden.

 

Wist u dat u ook bij ons een online cursus Aquaslank kunt volgen? Hierbij gaat u zelf aan de slag met aquasporten en krijgt u van onze specialisten de juiste informatie over voeding en leefstijl.

 

Naar top