Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Aquaslank

Aquaslank

Aquaslank is een cursus waarbij gezonde voeding en bewegen centraal staan en de deelnemer op een verantwoorde manier kan afvallen.

De cursus duurt meestal 10 – 15 weken en bestaat uit een wekelijkse bijeenkomst waar je de benodigde informatie over afvallen zult krijgen.

De bijeenkomsten moeten dus wel trouw gevolgd worden, zodat aan het einde van de cursus het beoogde streefgewicht behaald kan worden. Want vooraf bepaal je het afvalresultaat, waarna je met de informatie uit de cursus aan de slag gaat.

En wellicht weet je inmiddels al dat afvallen het beste gaat door meer te bewegen en gezonder te eten. Aquaslank is de cursus om je hierbij te helpen.

 

 

Het voedingsgedeelte

Bij het deel over voeding krijg je de juiste informatie over het aanleren van een gezond voedingspatroon. Onder begeleiding van een diëtiste of gewichtsconsulent wordt er in groepsverband gewerkt aan een gezond en lekker voedingspatroon.

In sommige gevallen krijg je een aantal voorgekauwde menu’s, zodat je gezonder zult gaan eten; maar meestal wordt het voedingspatroon voor jou persoonlijk gemaakt.

De deelnemer leert het eigen voedingspatroon te analyseren en te verbeteren. Meestal wordt de voeding zo aangepast dat het wel bij je past, maar toch een stuk gezonder is.

Want gezond eten kan namelijk ook lekker zijn. Door jouw voedingspatroon gezonder te maken, zul je effectiever afvallen en is het nastreven van je goede voornemens ook nog eens veel beter vol te houden.

 

 

Het sportgedeelte

Naast een gezondere inname van eten en drinken is het ook belangrijk om het aanwezige vetpercentage omlaag te brengen.

Door ook nog eens een flink aantal calorieën te verbranden ben je op een uitstekende manier bezig met afvallen. En dat is zeer goed mogelijk met de verschillende aquasporten!

Want bij de meeste aquasporten zul je, door de constante weerstand van het water, gemiddeld 30 – 40% meer calorieën verbruiken dan wanneer je dezelfde training op het land volgt. En dat heeft weer gevolgen voor je afvalresultaat.

Het aquasporten gebeurt in sommige gevallen met de eigen cursusleden, zodat je elkaar nog eens extra kunt motiveren. Maar het is ook mogelijk dat er een abonnement in de cursus is inbegrepen. Je kunt dan de hele week door met de verschillende aquasporten meedoen en een flink aantal calorieën gaan verbranden.

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

U bent dus geïnteresseerd in alles wat met zwemmen te maken heeft? Dan zijn onze speciale zwemproducten echt iets voor u! Zo kunt u de bekende zwemslagen verder verbeteren of perfectioneren, en misschien zelfs nog nieuwe zwemslagen als de vlinderslag of samengestelde rugslag aanleren. Maar ook kunt zich richten op de keerpunten, zwemtijden of verhoging van de gevoelstemperatuur.

Komen tot het niveau van een zwemkampioen kunt u hélemaal zelf door gebruik te maken van onze speciale zwemproducten. Denk hierbij aan onze zwemschema’s, e-books of met de Sportbibliotheek. Zo wordt u steeds beter in de verschillende zwemslagen, leert u over de anatomie en fysiologie van het lichaam en krijgt u extra (droge) oefening om uw zwemniveau verder te verhogen.

Materialen voor bij het aquasporten

Goed en lekker aquasporten, doe je natuurlijk met goede materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een lekkere warme badjes voor na de les. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!