Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Aquarobics

Aquarobics

Aquarobics is een afwisselende groepsles waarbij bewegen op muziek centraal staat. De muziek en/of choreografie bepaalt het tempo, welke gedurende de les steeds meer oploopt.

Hierdoor is Aquarobics zeker geschikt voor mensen die willen afvallen, aan hun conditie willen werken, die lenigheid of coördinatie als doel hebben.

De stimulerende muziek zorgt voor een gezellige sfeer gedurende de les, waardoor de combinatie van bewegen, ritme en melodie voor elke deelnemer aantrekkelijk blijft.

De oefeningen kunnen worden afgewisseld met hulpmiddelen als flexibeams, dumbells en gewichtjes. Dit kan bepaalde spieren effectiever trainen en hierdoor de les zwaarder maken. Ook biedt het trainen met materialen extra variatie. En dat is toch wat menig aquasporter graag in een Aquarobics-les ziet terug komen.

 

 

Aquarobics in verschillende vormen

In de meeste zwembaden in Nederland wordt Aquarobics wel aangeboden, waarbij een les tussen de 30 en 45 minuten duurt. De les wordt gegeven in heup- of borstdiep water, zodat elke deelnemer kan staan en de oefeningen op de bodem kan uitvoeren.

Hoe Aquarobics wordt aangeboden kan per zwembad verschillen. Het ene zwembad laat de lesinhoud over aan de vaardigheid van de instructeurs, terwijl andere baden ervoor kiezen om een lessenreeks voor bijvoorbeeld 10 weken aan te bieden.

Ook wordt er nog weleens een andere benaming gebruikt; want alhoewel deze aquasport bij de meeste aanbieders gewoon Aquaobic heet, zo noemen anderen het ‘Aquafun’, ‘Aquadance’ of zelfs naar hun eigen bedrijfsnaam.

Vraag dus bij het zwembad in je buurt na op welke manier er aquasporten worden aangeboden.

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu met een Aquarobics wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen; wij helpen je hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor aquarobics

Goed en lekker aquasporten, doe je natuurlijk met goede materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een lekkere warme badjes voor na de les. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal