Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Aquakids

Aquasport voor kinderen

Aquakids is speciaal bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar, die graag wat meer willen bewegen en dat het liefste in het water doen.

Bij deze natte les is plezier in het sporten het allerbelangrijkst. Want doordat Aquakids in het water wordt uitgevoerd kunnen er ontzettend veel oefeningen en spelletjes worden gedaan. Hierdoor is deze eigenlijk nooit saai.

Iedereen weet dat bewegen goed is voor je lichaam, maar het moet natuurlijk wel leuk zijn. Bij Aquakids is het dan ook elke keer weer een verrassing wat de kinderen gaan doen.

De ene les gaan kinderen samen met leeftijdsgenootjes als een echte piraat een opblaasbare glijbaan beklimmen, terwijl de volgende les misschien wel de kampioen “bommetje maken” gekozen wordt.

 

 

Is Aquakids iets voor mijn kinderen?

Omdat kinderen vandaag de dag minder bewegen, en hierdoor het gewicht toeneemt, worden steeds minder sporten voor hen aantrekkelijk. De sporten zijn vaak te moeilijk, wat de kinderen onzeker maakt over hun eigen kunnen.

Daarnaast zullen de spieren, botten en gewrichten door het inactieve leven achteruitgaan, wat voor een kind in de groeifases juist niet moet gebeuren.

Door te bewegen in het water wordt het lichaam ontlast waardoor de kinderen niet beperkt worden door onzekerheid, overgewicht of moeilijke bewegingen. Je kind sport, onder begeleiding van een speciaal opgeleide instructeur, op het eigen kunnen en kan dit altijd zwaarder maken.  

 

 

Waar kan er Aquakids gevolgd worden?

Momenteel bieden maar een paar zwembaden in Nederland een les Aquakids aan. Veel zwembaden bieden deze les wel als extra activiteit aan tijdens schoolvakanties. Kijk dus goed na bij het zwembad van je keuze om welke vorm het gaat.

 

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal