Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Aquajoggen

Aquajoggen

Aquajogging is een groepsles in diep water waarbij de deelnemers diverse loop- en fitnessoefeningen uitvoeren. Deze sport lijkt dus eigenlijk op hardlopen in het water, waarbij er tegelijkertijd andere oefeningen worden gedaan.

Het lichaam wordt op deze manier veelzijdig getraind, waardoor de conditie sterk verbeterd en er vele calorieën worden verbrand.

Hardlopen in het water is mogelijk door een wetbelt om het middel te bevestigen. Hierdoor wordt het drijfvermogen verhoogd en kan de deelnemer gemakkelijk het hoofd boven water houden. Voor deze wetbelt hoef je meestal niet te betalen en kun je bijna altijd gewoon van het zwembad lenen .

Naast dat Aquajoggen een effectieve sport is voor het verbeteren van de gezondheid, is het ook gewoon leuk om te beoefenen. Want in veel gevallen is er muziek op de achtergrond aanwezig en mogen de deelnemers in hun eigen tempo bewegen.

Ook wil het nog weleens gebeuren dat de muziek het tempo van de oefeningen bepaalt en daarmee ook een deel van de intensiteit. Deze kan daarnaast nog eens verder worden verzwaard door gebruik te maken van hulpmiddelen als flexibeams, dumbells en gewichtjes.

 

 

Een speciale sport

Aquajogging is een sportles als geen andere. Want wie verwacht er nu dat hij of zij loopoefeningen in het water kan uitvoeren, zonder hierbij te zinken?

En dat dit ook nog eens een pittige en leuke training kan zijn, waarbij de nadruk ligt op het trainen van het uithoudingsvermogen en het sterker maken van de spieren?

Het grote verschil met de andere aquasporten is dat er bij Aquajoggen geen gebruik wordt gemaakt van de zwembadbodem. Door de wetbelt drijft men als een “dobber” in het water. Voor mensen met blessures en overgewicht is dit ideaal, er is immers geen schokbelasting op spieren, botten en gewrichten.

Een les aquajoggen wordt door vele zwembaden in Nederland aangeboden, altijd in diep water zodat het lichaam voldoende diepte heeft om de bewegingen goed uit te voeren. Een les duurt meestal tussen de 30 en 45 minuten, zodat er voldoende tijd is om het hele lichaam te trainen.

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu met een Aquajoggen wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen; wij helpen je hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor bij het aquajoggen

Goed en lekker aquasporten, doe je natuurlijk met goede materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een lekkere warme badjes voor na de les. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal