Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Aquacycling

Aquacycling (Aquaspinning)

Aquacycling is een groepsles waarbij de deelnemers een fietstraining in het water uitvoeren. Iedere deelnemer reserveert een fiets, welke aan het begin van de les te water worden gelaten.

De oefeningen tijdens de les komen sterk overeen met de spinninglessen in de sportschool of een pittige buitentraining op de mountainbike.

Een les Aquacycling bestaat uit fietsen op veel gevarieerde manieren en tempo’s, waarbij gebruik wordt gemaakt van stimulerende muziek. De muziek en/of choreografie bepaalt vaak het tempo van de verschillende oefeningen en daarmee ook een deel van de intensiteit.

Door de weerstand van het water is Aquacycling een intensieve training waarbij de conditie en spieren stevig aangepakt worden. Maar niet alleen de benen worden veelvuldig gebruikt, ook worden er andere spiergroepen (zoals de buik- of armspieren) tijdens de les getraind. Maar dit kan wel per aanbieder verschillen.

 

 

Aquacycling in verschillende vormen

Of de les nu Aquacycling, Aquaspinning of Aquarotating heet, het principe van deze les blijft hetzelfde: een fietstraining in het water. Maar de inhoud kan wel erg verschillen!

Want in enkele zwembaden bestaat deze les alleen uit diverse fietsvormen, terwijl bij de meeste aanbieders tijdens de les ook aquafitness oefeningen voor het het bovenlichaam worden aangeboden.

Ook de omstandigheden verschillen; Zo moet je bij het ene zwembad de fiets zelf te water laten, terwijl bij andere baden dit voor je wordt gedaan.

Ook het lesgegeven is natuurlijk niet altijd hetzelfde. De ene instructeur bedenkt zelf de cyclinglessen, terwijl de ander volgens een 10-wekenschema werkt. De lesinhoud en omstandigheden kunnen dus per aanbieder verschillen en het loont om aanbieders met elkaar te vergelijken.

Vraag dus bij je zwembad naar keuze op welke manier er Aquacycling wordt aangeboden

 

 

Tip: In verband met de ruwheid van de pendalen wordt aangeraden om sokken of waterschoentjes mee te nemen. Ook een wielrennersbroekje is voor de deelnemers ook geen overbodige luxe.

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu met een Aquaspinning wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen; wij helpen je hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor bij het aquaspinnen

Goed en lekker aquasporten, doe je natuurlijk met goede materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een lekkere warme badjes voor na de les. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal