Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

AquaBootcamp

AquaBootcamp

Man tijdens AquaBootcampZoals bij alle aquasporten is ook de natte Bootcamp afgeleid van de droge variant. Tijdens een les AquaBootcamp voer je op een intensieve manier verschillende oefeningen met en zonder materialen uit.

Maar het zijn niet altijd de materialen die je gewend bent bij de andere aquasporten! Want zo worden er bij AquaBootcamp nog weleens autobanden, touwen en zelfs kleding gebruikt.

Bij AquaBootcamp zul je op intensieve wijze de oefeningen combineren. Zo wissel je staande bewegingen af met liggende. Duw jezelf bijvoorbeeld vanaf de kant weg en ren of spring op een hoog tempo weer terug.

Of doe pittige beenoefeningen afgewisseld met intensieve springoefeningen. Naast deze wisseling van posities is er meestal ook een ‘punch en kick onderdeel’. Je voert op hoog tempo verschillende boksoefeningen uit en combineert deze dan weer met trapbeweging. Een zware, maar veelzijdige aquasport dus!

AquaBootcamp is niet overal beschikbaar

AquaBootcamp is dus een zeer intensieve training in het water, die niet te vergelijken is met een andere aquasport. Deze sport wordt nog steeds meer in Nederland aangeboden en zal naar verwachting op meer locaties aan het rooster worden toegevoegd.

Omdat deze sport nog vrij nieuw en Bootcamp een wijd begrip is, kunnen de lessen per aanbieder dan ook erg verschillen. Maar je zult in ieder geval wel afgepeigerd en voldaan het zwembad verlaten.

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of u nu met een AquaBootcamp wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen; wij helpen u hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal