Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Aqua Zumba

Aqua Zumba

Zoals bij alle aquasporten, is ook Aqua zumba afgeleid van de variant op het droge. Want de afgelopen jaren is de training Zumba steeds populairder geworden, waardoor deze in steeds meer sportscholen op het rooster staat. Uiteraard kon de zwembadwereld niet achter blijven, zodat de bewegingen zijn vertaald naar het water.

Bij zowel Zumba als Aqua Zumba, worden Latijns-Amerikaanse dansen uitgevoerd. Niet het uitvoeren van oefeningen, maar juist het aanleren van een choreografie staat hierbij op de voorgrond. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u met Aqua Zumba niet een goede training krijgt.

 

 

Aquazumba als training

Met deze aquasport traint u vooral de zogenaamde probleemgebieden zoals billen, buik en heupen. Naast dat u steeds beter leert dansen, verbrandt u ook nog eens een flink aantal calorieën en verbetert u in flinke mate de conditie. Aqua Zumba is dus een uitgebreide training, welke ook nog eens erg leuk is om te beoefenen.

 

 

Waar worden deze lessen gegeven?

Steeds meer zwembaden bieden Aqua Zumba aan. Vaak gebeurt dit door middel van een lessenreeks. In 10 lessen worden de dansen opgebouwd, zodat u uiteindelijk op meerdere muzieknummers verschillende dansen kunt uitvoeren. Omdat de dansen worden opgebouwd, is het niet bij elk zwembad mogelijk om direct binnen te stromen. U zult dan moeten wachten tot er een nieuwe cursus begint. Alhoewel het bij sommige zwembaden wel mogelijk is om gelijk te starten, is het niet altijd aan te raden. Want het kan zeer demotiverend werken als de oefenstof te snel gaat en u de dansen niet onder de knie krijgt. In dit geval kunt u beter eerst een aantal keer met Aquarobics of Aquasteps meedoen.  Vraag dus bij de aanbieder van uw keuze hoe u het beste kunt instromen.

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal


Naar top