Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Aqua Tae-bo

Aqua Tae-bo

Aqua Tae-bo is een groepsles in het water waarbij intensief sporten hoog in het vaandel staat. De oefeningen tijdens de les komen sterk overeen met die van de verschillende aquasporten, alsmede Tae-bo lessen in de sportschool en verscheidene zelfverdedigingssporten.

Deze bewegingen zijn aangepast naar het water, wat voor een constante weerstand zorgt en de spieren intensiever zal trainen. Gedurende de les wordt er dan ook aandacht besteedt aan het trainen van spierkracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid.

Leuk om te weten is dat de deelnemer zichzelf ook leert verdedigen door middel van een dekkende houding, stoot- en traptechnieken en de juiste timing van de bewegingen.

 

 

Niet altijd voor beginners

Bij een les Aqua tae-bo wordt gewerkt met snelle bewegingen, waardoor het uithoudingsvermogen extra getraind wordt. Door de snelheid is er echter minder zelfcontrole van het lichaam.

Deze les is dan ook minder geschikt voor deelnemers met een minder ritmegevoel, coördinatie en/of een blessure. Deze mensen kunnen dan beter starten met Aquarobic of Aquajoggen.

Wanneer men ondanks blessures besluit om Aqua tae-bo te volgen zal men rustig moeten starten en adviseren we om vooraf contact met je behandelaar of instructeur op te nemen.

 

 

Niet overal

Aqua tae-bo wordt maar door een paar zwembaden in Nederland aangeboden, veelal in heup- of borstdiep water en duurt tussen de 30 en 45 minuten.

 

Materialen voor bij het aquasporten

Goed en lekker aquasporten, doe je natuurlijk met goede materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een lekkere warme badjes voor na de les. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal