Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Overzicht aquasporten

Overzicht aquasporten

Zwemmen en aquasporten voor iedereenAquasporten zijn er verschillende vormen. Zo worden Aquarobic en Aquajoggen in bijna elke zwemaccomodatie wel aanboden; maar is er veel meer! Want wist u dat u ook met een fiets het water in kunt en mee kunt doen met een pittige aquaspinning-les? Maar ook dat u zich kunt voorbereiden op de wintersport door aquaskiën te beoefenen.

In zwembadland is er dus voldoende keuze in aquasporten. Hoe deze er inhoudelijk uitzien verschilt echter wel per aanbieder en zelf per instructeur. Het kan dus interessant zijn om goed te gaan rondkijken.

 

 

Hoe ziet een aquasport les eruit?

De meeste Aquasporten worden door veel zwembaden en zwemscholen in Nederland aangeboden. Ze vinden plaats in heup- of borstdiep water, zodat u gewoon kunt staan. Alleen bij Aquajoggen gaat het juist om het sporten zonder bodem en deze les gebeurt dan ook in diep water.

Een aquasport-les duurt meestal tussen de 30 en 45 minuten. De les begint met een warming-up waarbij spieren, pezen en gewrichten alvast worden voorbereid op het hoofddoel van de les. Dit doel vindt plaats tijdens de kern van de les en is meestal gericht op het verbeteren van de conditie, het verbranden van calorieën en het verbeteren van lenigheid en coördinatie. Als afsluiting van de les, wordt er een rustig muzieknummer opgezet en start de cooling down. De spieren worden nog eens opgerekt, het hart en de longen komen weer tot rust en de opgebouwde afvalstoffen worden alvast voor een deel uit het lichaam verwijderd.

Na de les is er bijna altijd een mogelijkheid om nog even na te praten met andere deelnemers of om nog enkele baantjes te zwemmen.

 

 

Welke aquasporten zijn er?

♦  Aquarobics

♦  Aquajogging

♦  Aquacycling

♦  Aquasteps

♦  Aqua Zumba

♦  Aquaslank

♦  Aqua tae-bo

♦  Fitness fifty +

♦  Meer Bewegen Voor Ouderen

♦  Aquakids

♦  Overige aquasporten

 

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal


Naar top