Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Overzicht aquasporten

Meer resultaat met zwemmen

Overzicht van alle aquasporten

Er zijn vele verschillende aquasporten te beoefenen

Aquasporten zijn er verschillende vormen. Zo worden Aquarobic en Aquajoggen in bijna elke zwemaccomodatie wel aanboden; maar er is veel meer!

Want wist je dat je ook met een fiets het water in kunt en mee kunt doen met een pittige aquaspinning-les? Maar ook dat je jezelf kunt voorbereiden op de wintersport door aquaskiën te beoefenen.

In zwembadland is er dus voldoende keuze in aquasporten. Hoe deze er inhoudelijk uitzien verschilt echter wel per aanbieder en zelf per instructeur. Het kan dus interessant zijn om goed te gaan rondkijken.

Hoe ziet een aquasport les eruit?

De meeste Aquasporten worden door veel zwembaden en zwemscholen in Nederland aangeboden. Ze vinden plaats in heup- of borstdiep water, zodat je gewoon kunt staan.

Alleen bij Aquajoggen gaat het juist om het sporten zonder bodem en deze les gebeurt dan ook in diep water.

Een aquasport-les duurt meestal tussen de 30 en 45 minuten. De les begint met een warming-up waarbij spieren, pezen en gewrichten alvast worden voorbereid op het hoofddoel van de les.

Dit doel vindt plaats tijdens de kern van de les en is meestal gericht op het verbeteren van de conditie, het verbranden van calorieën en het verbeteren van lenigheid en coördinatie. 

Als afsluiting van de les, wordt er een rustig muzieknummer opgezet en start de cooling down. De spieren worden nog eens opgerekt, het hart en de longen komen weer tot rust en de opgebouwde afvalstoffen worden alvast voor een deel uit het lichaam verwijderd.

Na de les is er bijna altijd een mogelijkheid om nog even na te praten met andere deelnemers of om nog enkele baantjes te zwemmen.

Welke aquasporten zijn er?

♦  Aquarobics

♦  Aquajogging

♦  Aquacycling

♦  Aquasteps

♦  Aqua Zumba

♦  Aquaslank

♦  Aquabootcamp

♦  Aqua tae-bo

♦  Fitness fifty +

♦  Meer Bewegen Voor Ouderen

♦  Aquakids

♦  Overige aquasporten

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu met een aquasporten effectief wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen; wij helpen je hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor bij het aquasporten

Goed en lekker aquasporten, doe je natuurlijk met goede materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een lekkere warme badjes voor na de les. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal