Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Meer resultaat behalen

Meer resultaat behalen

Meer resultaat bij aquasportenWanneer u bent begonnen met één of meerdere aquasporten moet u zich eigenlijk nog niet druk maken om behaalde resultaten. Geef uzelf eerst de tijd om aan de gekozen sport, de bewegingen, de accommodatie en de instructeur te wennen. Want door gelijk te fanatiek aan de slag te gaan, bereikt u misschien wel het tegenovergestelde. U raakt gedemotiveerd omdat iets niet gaat zoals u wilt en zult waarschijnlijk snel met aquasporten stoppen.

En dat is zonde! Want juist met aquasporten kunt  u erg goede resultaten behalen. En nadat u gewend bent geraakt aan dit type sport, zijn de resultaten juist hetgeen ervoor zorgt dat u door blijft gaan met sporten. Uiteindelijk totdat u elke week braaf naar uw sportles blijft gaan en een levenlang aan het bewegen bent.

 

 

Neem uw tijd

Ga dus niet gelijk te fanatiek aan de slag. Hiermee bedoelen we dat u meerdere dagen in de week aan het sporten bent, uw voedingspatroon drastisch aanpast en uren in het zwembad te vinden bent. U heeft waarschijnlijk ook een privé-leven, die niet onder uw sportdrang mag leiden. Want juist een goede combinatie van beide geeft de beste resultaten. Thuis voelt u zich gezonder en fitter, en in het zwembad houdt u zich even niet bezig met de dagelijkse beslommeringen.

Neem dus uw tijd om uw goede voornemens in uw huidige leven toe te passen. Zo krijgt sporten een positieve lading, zodat u niet moet sporten, maar lekker gaat sporten.
Bent u na enkele lessen eenmaal gewend geraakt aan het aquasporten, dan kunt u een volgende stap nemen: U kunt bijvoorbeeld een keer extra per week gaan sporten of werken aan een gezond voedingspatroon. Neem dus steeds kleine stapjes en uw nieuwe leefstijl zal u steeds meer eigen worden.

 

 

Meer resultaat bij aquasporten

Gaan sporten is altijd goed, als u dit maar op een veilige manier doet. Zo voorkomt u blessures of ongelukken, waardoor u uiteindelijk ook niet meer kunt sporten.
Maar na enkele weken wilt u natuurlijk ook resultaat zien! Want u heeft vast een reden (een doelstelling) waarom u met aquasporten bent begonnen, of dit nu afvallen, conditie opbouwen of een strakker lichaam is.

Om meer resultaat te behalen moet u zich wel aan enkele trainingsprincipes houden. Allereerst is het belangrijk om op het eigen niveau te sporten, wat met aquasporten heel goed mogelijk is. Daarnaast zijn er algemene regels waar u, om veel resultaat te behalen, rekening mee moet houden. Maar ook bij het aquasporten zijn er trucjes om extra vooruitgang te boeken. En door gebruik te maken van onze tips bent u helemaal goed bezig.

 

 

Geïnteresseerd geraakt?

Lees snel meer over:

♦  Doelstelling kiezen (doelen maken)

♦  Sporten op het eigen niveau

♦  Trainingsprincipes

♦  Effectief aquasporten

♦  Tips bij het aquasporten

♦  Gevoelsthermometer

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of u nu met een aquasporten wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen; wij helpen u hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal


Naar top