Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Meer resultaat behalen

Man klimt op zwembadkant

Meer resultaat bij de aquasporten

Aquasporten doe je natuurlijk zo efficiënt mogelijk

Wanneer je bent begonnen met één of meerdere aquasporten moet je jezelf eigenlijk nog niet druk maken om behaalde resultaten.

Geef jezelf eerst de tijd om aan de gekozen sport, de bewegingen, de accommodatie en de instructeur te wennen. Want door gelijk te fanatiek aan de slag te gaan, bereik je misschien wel het tegenovergestelde.

Je raakt gedemotiveerd omdat iets niet gaat zoals je wilt en zult waarschijnlijk snel met aquasporten stoppen.

En dat is zonde! Want juist met aquasporten kun je erg goede resultaten behalen. En nadat je gewend bent geraakt aan dit type sport, zijn de resultaten juist hetgeen ervoor zorgt dat je door blijft gaan met sporten.

Uiteindelijk totdat je elke week braaf naar je sportles blijft gaan en een levenlang aan het bewegen bent.

Neem echt je tijd voor het resultaat

Ga dus niet gelijk te fanatiek aan de slag. Hiermee bedoelen we dat je meerdere dagen in de week aan het sporten bent, je voedingspatroon drastisch aanpast en uren in het zwembad te vinden bent.

Je hebt waarschijnlijk ook een privé-leven, die niet onder je sportdrang mag lijden. Want juist een goede combinatie van beide geeft de beste resultaten. Thuis voelt je jezelf gezonder en fitter, en in het zwembad hou je jezelf even niet bezig met de dagelijkse beslommeringen.

Neem dus je tijd om je goede voornemens in jouw huidige leven toe te passen. Zo krijgt sporten een positieve lading, zodat je niet moet sporten, maar lekker gaat sporten.

Ben je na enkele lessen eenmaal gewend geraakt aan het aquasporten, dan kun je een volgende stap nemen: Je kunt bijvoorbeeld een keer extra per week gaan sporten of werken aan een gezond voedingspatroon.

Neem dus steeds kleine stapjes en uw nieuwe leefstijl zal je steeds meer eigen worden. Na een jaar gewenning weet je niet beter.

Meer resultaat bij aquasporten

Gaan sporten is altijd goed, als je dit maar op een veilige manier doet. Zo voorkom je blessures of ongelukken, waardoor je uiteindelijk ook niet meer kunt sporten.

Maar na enkele weken wil je natuurlijk ook resultaat zien! Want je hebt vast een reden (een doelstelling) waarom je met aquasporten bent begonnen, of dit nu afvallen, conditie opbouwen of een strakker lichaam is.

Om meer resultaat te behalen moet je jezelf wel aan enkele trainingsprincipes houden. Allereerst is het belangrijk om op het eigen niveau te sporten, wat met aquasporten heel goed mogelijk is.

Daarnaast zijn er algemene regels waar je, om veel resultaat te behalen, rekening mee moet houden. Maar ook bij het aquasporten zijn er trucjes om extra vooruitgang te boeken. En door gebruik te maken van onze tips ben je helemaal goed bezig.

Geïnteresseerd geraakt?

Lees snel meer over:

♦  Doelstelling kiezen (doelen maken)

♦  Sporten op het eigen niveau

♦  Trainingsprincipes

♦  Effectief aquasporten

♦  Tips bij het aquasporten

♦  Gevoelsthermometer

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu met een aquasporten wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen; wij helpen je hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor bij het aquasporten

Goed en lekker aquasporten, doe je natuurlijk met goede materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een lekkere warme badjes voor na de les. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal