Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Informatie aquasporten

Informatie aquasporten

Informatie over AquasportenHet beoefenen van één of meerdere aquasporten is niet alleen erg goed voor de gezondheid; het is ook nog eens erg leuk om te doen! Want wanneer u de eerste keer een les uitprobeert kan het sporten in het water misschien een beetje vreemd aanvoelen; toch zult u snel de positieve aspecten opmerken. Want u investeert immers in uzelf en doet veel goeds voor uw gezondheid.

Maar wanneer u eenmaal de snaak te pakken heeft, is het ook leuk om u wat meer in de achtergrond te verdiepen. Want hoe meer u op een positieve manier met een sport bezig bent, des te groter is de kans dat u niet na enkele maanden afhaakt. En dit zou zonde zijn aangezien u juist zo goed bezig bent.

Wij geven u dan ook graag meer (achtergrond) informatie over de aquasporten. Want uiteindelijk willen wij natuurlijk ook dat u een levenlang blijft bewegen in het water.

 

 

Een les aquasport

Langzaam druppelen de deelnemers binnen en leggen hun materialen klaar. De instructeur staat klaar om de mensen te begroeten en eventueel de entreebewijzen in ontvangst te nemen. Nadat u uw handdoek heeft weggelegd en een plekje heeft gevonden, kan de les gaan beginnen.

De lichten worden voor de gezelligheid gedimd en de muziek start met een rustige beat. De instructeur heet de mensen welkom en vraagt of er nog nieuwe deelnemers zijn. Want deze kunnen dan extra in de gaten worden gehouden. Nu kan de les beginnen en wordt er een uitleg gegeven over de eerste oefeningen die u gaat uitvoeren. Tijdens de uitleg start u alvast met het maken van de bewegingen en doet dit op de maat van de muziek. De warming-up is begonnen.

Gedurende de les wordt de maat van de muziek steeds sneller. Er komen nieuwe bewegingen bij. Ze worden sneller uitgevoerd of er wordt gebruik gemaakt van materialen. Zo wordt de les steeds pittiger en zult u het gehele lichaam trainen. Uiteindelijk tot u zo moe bent, dat het tijd is voor de cooling down. De muziek wordt een stuk rustiger en de (strek) bewegingen worden een stuk langzamer. Zo komt u weer tot rust, waarna de les ten einde is en u met een voldaan en loom gevoel naar huis gaat.

 

 

Geïnteresseerd geraakt?

Lees snel meer over:

♦  De aquasport-instructeur (of instructrice)

♦  De basisbewegingen

♦  Het gebruik van materialen

♦  Relaxen na het aquasporten

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal


Naar top