Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Informatie aquasporten

Aquaporten voor iedereen

Informatie aquasporten

Alles wat je moet weten over aquasporten

Het beoefenen van één of meerdere aquasporten is niet alleen erg goed voor de gezondheid; het is ook nog eens erg leuk om te doen!

Want wanneer je de eerste keer een les uitprobeert kan het sporten in het water misschien een beetje vreemd aanvoelen; toch zul je snel de positieve aspecten opmerken. Want je investeert immers in jezelf en doet veel goeds voor uw gezondheid.

Maar wanneer je eenmaal de smaak te pakken heeft, is het ook leuk om je wat meer in de achtergrond te verdiepen. Want hoe meer je op een positieve manier met een sport bezig bent, des te groter is de kans dat je niet na enkele maanden afhaakt. En dit zou zonde zijn aangezien je juist zo goed bezig bent.

Wij geven je dan ook graag meer (achtergrond) informatie over de aquasporten. Want uiteindelijk willen wij natuurlijk ook dat je een levenlang blijft bewegen in het water.

Een les aquasport

Langzaam druppelen de deelnemers binnen en leggen hun materialen klaar. De instructeur staat klaar om de mensen te begroeten en eventueel de entreebewijzen in ontvangst te nemen. Nadat je jouw handdoek hebt weggelegd en een plekje heeft gevonden, kan de les gaan beginnen.

De lichten worden voor de gezelligheid gedimd en de muziek start met een rustige beat. De instructeur heet de mensen welkom en vraagt of er nog nieuwe deelnemers zijn. Want deze kunnen dan extra in de gaten worden gehouden.

Nu kan de les beginnen en wordt er een uitleg gegeven over de eerste oefeningen die je gaat uitvoeren. Tijdens de uitleg start je alvast met het maken van de bewegingen en doet dit op de maat van de muziek. De warming-up is begonnen.

Gedurende de les wordt de maat van de muziek steeds sneller. Er komen nieuwe bewegingen bij. Ze worden sneller uitgevoerd of er wordt gebruik gemaakt van materialen. Zo wordt de les steeds pittiger en zul je het gehele lichaam trainen.

Uiteindelijk tot je zo moe bent, dat het tijd is voor de cooling down. De muziek wordt een stuk rustiger en de (strek) bewegingen worden een stuk langzamer. Zo kom je weer tot rust, waarna de les ten einde is en je met een voldaan en loom gevoel naar huis gaat.

Geïnteresseerd geraakt?

Lees snel meer over:

♦  De aquasport-instructeur (of instructrice)

♦  De basisbewegingen

♦  Het gebruik van materialen

♦  Relaxen na het aquasporten

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of je nu met een aquasporten effectief wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen; wij helpen je hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Materialen voor bij het aquasporten

Goed en lekker aquasporten, doe je natuurlijk met goede materialen. Allereerst heb je goede badkleding nodig en het liefst ook een lekkere warme badjes voor na de les. En wil je zelf gaan oefenen, dan kun je ook aan de slag met verschillende trainingsmaterialen zoals een zwemplankje, pull-buoy of handpaddles.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!

Aan de slag met zwemmen & aquasporten

Wat wil jij voor doelen bereiken?

Zwemmen & aquasporten zijn geweldig voor je gezondheid. Bekijk op de Sportbibliotheek welke sportdoelen jij kunt gaan bereiken.

Algemeen welbevinden

♦ Conditie opbouwen

♦ Effectief afvallen

♦ Zelfvertrouwen vergroten

♦ Stresshantering

♦ Spiermassa opbouwen

♦ Schoonheidsideaal