Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

Afvallen met aquasporten

Afvallen met aquasporten

afvallen met aquasportenSporten met overgewicht levert vaak problemen op. Want door het hoge gewicht krijgt uw lichaam het vaak zwaar te verduren en zullen er snel blessures en andere lichamelijke klachten optreden. Raakt u echter steeds meer gewicht kwijt, dan zal het sporten ook steeds beter gaan. Effectief afvallen is dus het beste mogelijk door op een veilige manier met sporten bezig te zijn. En dat kan door te gaan bewegen in het water.

Om af te vallen, slanker te worden of op een veilige manier gewicht te verliezen, zijn de aquasporten erg geschikt. Mits u hier op een goede en effectieve manier mee bezig bent! Want gewoon maar iets doen en niet weten waarom u iets precies doet, verkleint natuurlijk de kans op succes. En uiteindelijk wilt u natuurlijk gewoon gewicht verliezen en uw opgestelde streefgewicht gaan behalen.

.

 

Afvallen al eerder besproken

Op de pagina afvallen en zwemmen hebben we al gesproken over de teleurstelling van veel mensen. Want ondanks dat ze zwemmen, lijken ze maar geen resultaat te kunnen halen. En dat komt doordat ze zich puur focussen op het sporten alleen. Ze houden namelijk geen rekening met de inname van calorieën in hun voeding en het extra verbruiken door een actieve leefstijl na te streven. Een combinatie van sport, voeding en leefstijl levert dus de beste resultaten bij het afvallen.

 

 

Snel afvallen is een illusie

Waarschijnlijk heeft u in het verleden al meerdere malen geprobeerd om af te vallen. En misschien heeft u zelfs verschillende middelen gebruikt om dit op een snelle manier te doen. Maar uiteindelijk zijn deze pogingen allemaal mislukt, want anders zou u deze pagina ook niet lezen! Troost u in ieder geval, want u bent zeker niet de enigste persoon waarbij het afvallen met wonderdiëten en magische pillen niet lukt. Veel mensen weten inmiddels wel dat u met zo’n dieet of magische methode in het begin wat kilo’s kwijtraakt, maar ze uiteindelijk altijd weer erbij komen.

Wees dus bedacht op advertenties, aanbieding en artikelen die zeggen dat hun methode de beste is om snel af te vallen. Want er zijn geen methoden om de vetverbranding te stimuleren of uw vet weg smelten. Anders hadden doktoren deze allang aan hun patiënten voorgeschreven en was overgewicht geen probleem meer in onze samenleving. Wat ze gelukkig wel voorschrijven en wat sommige eerlijke media adviseren, is namelijk wel de juiste methode om gewicht te verliezen; en dat is door meer te bewegen en gezonder te eten. Eigenlijk heel logisch dus!

 

 

Dagelijkse verbranding verhogen

Tijdens het afvallen let iedereen altijd op het vetgehalte en het lichaamsgewicht. Maar door op deze manier naar afvallen te kijken zult u altijd teleurgesteld raken! Want bij het afvallen moet u uw vetgehalte gaan verminderen en dat doet u door uw dagelijkse verbranding te verhogen. Hiervoor moet uw lichaam extra arbeid verrichten in de vorm van meer bewegen en meer gaan sporten. En om die verbrandingsoven extra te stimuleren zijn aquasporten zeer geschikt.

De grootverbruikers van vet zijn namelijk uw spieren. Goed ontwikkelde spieren verbranden namelijk niet alleen tijdens het sporten de calorieën in het lichaam, maar doen dit zelfs terwijl u slaapt! Door tijdens het sporten uw spieren intensief te belasten gaat ook de dagelijkse verbranding omhoog. En de aquasporten zijn hier dan ook zeer geschikt voor. Zo verbrandt u tijdens de les al een flinke portie calorieën, maar ook de dagen erna. En daar hoeft u verder niet voor te doen!

 

 

Welke aquasporten zijn geschikt om af te vallen?

Tijdens een aquasportles gebruikt u al uw spieren op een veelzijdige manier. Door de weerstand van het water verbrandt u bijna 40% meer calorieën, dan wanneer u dezelfde bewegingen op het droge zou uitvoeren. En door ook nog eens gebruik te maken van hulpmiddelen als dumbells en gewichten, stuwt u de verbrandingsoven nog meer op. Een pittige les kan er dan ook voor zorgen dat u 2 dagen na uw training nog steeds calorieën (in rust) aan het verbranden bent.

Met aquasporten kunt u dus prima afvallen, mits u wel op een effectieve manier met deze sporten bezig bent. Het is dan ook aan te raden om voor een aquasport te kiezen, waarbij u niet op details hoeft te letten. Want bij Aquadance, Aqua Zumba of Aquasteps bent u vaak meer bezig met het uitvoeren van een choreografie, dan met het effectief uitvoeren van de oefeningen.
De sporten 
AquarobicsAqua tae-bo en vooral Aquajoggen zijn voor het afvallen meer geschikt. Hier doet u oefeningen in een pittig tempo en gebruikt op een optimale manier de (frontale) weerstand van het water. Ook Aquaspining kan voor afvallen geschikt zijn, mits er ook oefeningen voor het bovenlichaam worden gedaan. Gebruikt u tijdens deze les alleen de beenspieren, dan zal de dagelijkse verbranding ook lager zijn.

 

 

Hou het simpel

Afvallen is één van de moeilijkste dingen die er is. Want het wordt u ook niet gemakkelijk gemaakt met de vele informatie die allemaal op internet, tv en tijdschriften te vinden is. Het lijkt namelijk of het afvallen bij iedereen wil lukken; alleen bij u niet! En dat komt volgens de media vaak omdat u hun geweldige product niet gebruikt…

Maar laat u niet misleiden: want alhoewel er vele mensen zijn die jaarlijks proberen af te vallen, zo lukt het maar een handje vol mensen om hun streefgewicht te halen. En nog minder mensen kunnen het behaalde resultaat ook nog eens behouden. Alleen wordt daar (door schaamte) weer weinig over gesproken.

Wij kunnen u vooral adviseren om het simpel te houden! Want hou u bijvoorbeeld niet bezig met het verschil tussen de suiker- en de vetverbranding, maar ga gewoon op een hoog tempo zoveel mogelijk calorieën verbranden! Doe dit natuurlijk wel met verstand, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat u het hoge tempo gemiddeld 45 minuten vol kunt houden.

Ga u verder richten op uw negatieve energiebalans. Verbruik dus meer energie door regelmatig te sporten en dagelijks meer te bewegen. En effectief afvallen lukt alleen als u ook uw calorie-inname hierop aanpast: dus let wat meer op uw voeding en laat ongezond eten en drinken wat vaker staan.

 

 

Een laatste tip over afvallen

Met afvallen en het nastreven van een goede gezondheid bent u niet een paar weekjes bezig. Gezond worden en blijven moet uw hele leven gaan plaatsvinden en stopt dus nooit. Vandaar dat de aquasporten een onderdeel van uw leven moeten worden en u beter niet kunt overhaasten. Zorg dat u de gekozen sport leuk vind en dat u anders een andere sport gaat uitproberen. Gaandeweg zult u merken dat u steeds dichter bij uw streefgewicht in de buurt komt en dat u niet moet sporten…. Maar lekker gaat sporten!

 

 

Meer informatie over afvallen:

Omdat afvallen met sport, voeding en leefstijl zo uitgebreid is, vindt u meer informatie over dit onderwerp op de pagina’s zwemmen en afvallen en afvallen voor 50plussers.

Wilt u gelijk aan de slag met afvallen, dan is onze online cursus Aquaslank echt iets voor u! U gaat zelf aan de slag met zwemmen of aquasporten en krijgt van ons de informatie die u nodig heeft over voeding en leefstijl. Daarnaast leest alles over de doelstelling effectief afvallen bij onze Sportbibliotheek.

Wellicht interessant voor jou

Om met meer resultaat je doelen te bereiken

Of u nu met een aquasporten effectief wilt afvallen, meer spiermassa gaat opbouwen of jezelf gewoon fitter wilt voelen; wij helpen u hier graag bij! Ga zelf met onze speciale producten, zoals de Sportbibliotheek, de zwemschema’s of onze e-books aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Ga alvast goed van start met ons E-book

Je download 'm helemaal gratis!

Gaan zwemmen is niet zo moeilijk! Maar vorderingen behalen en behouden meestal wel. Want de meeste zwemmers doen maar wat en daarmee ga je niet de resultaten krijgen die je graag zou willen. Maar als je weet wat je doet, komen die resultaten wel sneller dichterbij. En wij helpen je hier natuurlijk graag bij!

Met veel ervaring in de wereld van het zwemmen, bieden we je de hulp die je wellicht nodig hebt. Wil jij ook gratis het het e-book ‘20 tips om prettiger en effectiever te zwemmen‘ downloaden? schrijf je dan snel in! Want dan heb je de eerste stap al gezet!

Je voornaam:

Je email:

 

* Je ontvangt dan onze wekelijks onze supertips in je mailbox. Zo ga je fantastisch van start met je sport, voeding en leefstijldoelen!

Naar top