Welkom bij de zwem- & aquaspecialist
 

 


Afvallen met aquasporten

Afvallen of afslanken kan heel goed met de aquasportenSporten met overgewicht levert vaak problemen op. Want door het hoge gewicht krijgt uw lichaam het vaak zwaar te verduren en zullen er snel blessures en andere lichamelijke klachten optreden. Raakt u echter steeds meer gewicht kwijt, dan zal het sporten ook steeds beter gaan. Afvallen is dus het beste mogelijk door op een veilige manier met sporten bezig te zijn. En dat kan door te gaan bewegen in het water.

Om af te vallen, slanker te worden of op een veilige manier gewicht te verliezen, zijn de aquasporten erg geschikt. Mits u hier op een goede en effectieve manier mee bezig bent! Want gewoon maar iets doen en niet weten waarom u iets precies doet, verkleint natuurlijk de kans op succes. En uiteindelijk wilt u natuurlijk gewoon gewicht verliezen en uw opgestelde streefgewicht gaan behalen.

.

 

Reeds besproken
Op de pagina afvallen en zwemmen hebben we al gesproken over de teleurstelling van veel mensen. Want ondanks dat ze zwemmen, lijken ze maar geen resultaat te kunnen halen. En dat komt doordat ze zich puur focussen op het sporten alleen. Ze houden namelijk geen rekening met de inname van calorieën in hun voeding en het extra verbruiken door een actieve leefstijl na te streven. Een combinatie van sport, voeding en leefstijl levert dus de beste resultaten bij het afvallen.

 

 

Snel afvallen is een illusie
Waarschijnlijk heeft u in het verleden al meerdere malen geprobeerd om af te vallen. En misschien heeft u zelfs verschillende middelen gebruikt om dit op een snelle manier te doen. Maar uiteindelijk zijn deze pogingen allemaal mislukt, want anders zou u deze pagina ook niet lezen! Troost u in ieder geval, want u bent zeker niet de enigste persoon waarbij het afvallen met wonderdiëten en magische pillen niet lukt. Veel mensen weten inmiddels wel dat u met zo’n dieet of magische methode in het begin wat kilo’s kwijtraakt, maar ze uiteindelijk altijd weer erbij komen.

Wees dus bedacht op advertenties, aanbieding en artikelen die zeggen dat hun methode de beste is om snel af te vallen. Want er zijn geen methoden om de vetverbranding te stimuleren of uw vet weg smelten. Anders hadden doktoren deze allang aan hun patiënten voorgeschreven en was overgewicht geen probleem meer in onze samenleving. Wat ze gelukkig wel voorschrijven en wat sommige eerlijke media adviseren, is namelijk wel de juiste methode om gewicht te verliezen; en dat is door meer te bewegen en gezonder te eten. Eigenlijk heel logisch dus!

 

 

Dagelijkse verbranding verhogen
Tijdens het afvallen let iedereen altijd op het vetgehalte en het lichaamsgewicht. Maar door op deze manier naar afvallen te kijken zult u altijd teleurgesteld raken! Want bij het afvallen moet u uw vetgehalte gaan verminderen en dat doet u door uw dagelijkse verbranding te verhogen. Hiervoor moet uw lichaam extra arbeid verrichten in de vorm van meer bewegen en meer gaan sporten. En om die verbrandingsoven extra te stimuleren zijn aquasporten zeer geschikt.

De grootverbruikers van vet zijn namelijk uw spieren. Goed ontwikkelde spieren verbranden namelijk niet alleen tijdens het sporten de calorieën in het lichaam, maar doen dit zelfs terwijl u slaapt! Door tijdens het sporten uw spieren intensief te belasten gaat ook de dagelijkse verbranding omhoog. En de aquasporten zijn hier dan ook zeer geschikt voor. Zo verbrandt u tijdens de les al een flinke portie calorieën, maar ook de dagen erna. En daar hoeft u verder niet voor te doen!

 

 

Welke aquasporten zijn geschikt om af te vallen?
Tijdens een aquasportles gebruikt u al uw spieren op een veelzijdige manier. Door de weerstand van het water verbrandt u bijna 40% meer calorieën, dan wanneer u dezelfde bewegingen op het droge zou uitvoeren. En door ook nog eens gebruik te maken van hulpmiddelen als dumbells en gewichten, stuwt u de verbrandingsoven nog meer op. Een pittige les kan er dan ook voor zorgen dat u 2 dagen na uw training nog steeds calorieën (in rust) aan het verbranden bent.

Met aquasporten kunt u dus prima afvallen, mits u wel op een effectieve manier met deze sporten bezig bent. Het is dan ook aan te raden om voor een aquasport te kiezen, waarbij u niet op details hoeft te letten. Want bij Aquadance, Aqua Zumba of Aquasteps bent u vaak meer bezig met het uitvoeren van een choreografie, dan met het effectief uitvoeren van de oefeningen.
De sporten
Aquarobics, Aqua tae-bo en vooral Aquajoggen zijn voor het afvallen meer geschikt. Hier doet u oefeningen in een pittig tempo en gebruikt op een optimale manier de (frontale) weerstand van het water. Ook Aquaspining kan voor afvallen geschikt zijn, mits er ook oefeningen voor het bovenlichaam worden gedaan. Gebruikt u tijdens deze les alleen de beenspieren, dan zal de dagelijkse verbranding ook lager zijn.

 

 

Hou het simpel
Afvallen is één van de moeilijkste dingen die er is. Want het wordt u ook niet gemakkelijk gemaakt met de vele informatie die allemaal op internet, tv en tijdschriften te vinden is. Het lijkt namelijk of het afvallen bij iedereen wil lukken; alleen bij u niet! En dat komt volgens de media vaak omdat u hun geweldige product niet gebruikt...

Maar laat u niet misleiden: want alhoewel er vele mensen zijn die jaarlijks proberen af te vallen, zo lukt het maar een handje vol mensen om hun streefgewicht te halen. En nog minder mensen kunnen het behaalde resultaat ook nog eens behouden. Alleen wordt daar (door schaamte) weer weinig over gesproken.

Wij kunnen u vooral adviseren om het simpel te houden! Want hou u bijvoorbeeld niet bezig met het verschil tussen de suiker- en de vetverbranding, maar ga gewoon op een hoog tempo zoveel mogelijk calorieën verbranden! Doe dit natuurlijk wel met verstand, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat u het hoge tempo gemiddeld 45 minuten vol kunt houden.

Ga u verder richten op uw negatieve energiebalans. Verbruik dus meer energie door regelmatig te sporten en dagelijks meer te bewegen. En effectief afvallen lukt alleen als u ook uw calorie-inname hierop aanpast: dus let wat meer op uw voeding en laat ongezond eten en drinken wat vaker staan.

 

 

Een laatste tip
Met afvallen en het nastreven van een goede gezondheid bent u niet een paar weekjes bezig. Gezond worden en blijven moet uw hele leven gaan plaatsvinden en stopt dus nooit. Vandaar dat de aquasporten een onderdeel van uw leven moeten worden en u beter niet kunt overhaasten. Zorg dat u de gekozen sport leuk vind en dat u anders een andere sport gaat uitproberen. Gaandeweg zult u merken dat u steeds dichter bij uw streefgewicht in de buurt komt en dat u niet moet sporten.... Maar lekker gaat sporten!

 

 

Meer informatie over afvallen:
Omdat afvallen met sport, voeding en leefstijl zo uitgebreid is, vindt u meer informatie over dit onderwerp op de pagina’s zwemmen en afvallen en afvallen voor 50plussers.

Wilt u gelijk aan de slag met afvallen, dan is onze online cursus Aquaslank echt iets voor u! U gaat zelf aan de slag met zwemmen of aquasporten en krijgt van ons de informatie die u nodig heeft over voeding en leefstijl.

 

 

 

 

Zelf aan de slag met aquasporten

Geschiedenis aquasporten
Waar gaan sporten?
Gezondheidsvoordelen
Overzicht aquasporten
Informatie aquasporten
Meer resultaat behalen
Afvallen met aquasporten
Sporten met blessures
Bekende valkuilen

De Sportbibliotheek
Advies per email
Contact

EerlijkSportAdvies   maakt van gezond leven iets persoonlijks

Het specialisme zwem- & aquasporten
 is onderdeel van EerlijkSportAdvies

Zwemmen
Geschiedenis zwemmen
Waar gaan zwemmen?
Gezondheidsvoordelen
Type zwemmer
Zwemslagen uitgelegd
Zwemmen met een doel

Bijzondere doelgroepen
Meer resultaat behalen
Zwemveiligheid

Hoofdpagina
Over onze specialist
Social media

Leren zwemmen?
 

50+ trainingen
De 50+ training
Gezondheidsvoordelen 50+
Welke trainingen?
Sporten op het eigen niveau
Afvallen voor 50plussers
Meer resultaat voor 50plussers
Buurtinitiatief opzetten
Veilig sporten

EerlijkSportAdvies.nl
Sportbibliotheek
Sport & advies
Gezonde bedrijven
Sportieve kinderfeestjes
Sportinitiatieven
Webshop
 

Aquasporten
Geschiedenis aquasporten
Waar gaan sporten?
Gezondheidsvoordelen
Overzicht aquasporten
Informatie aquasporten
Meer resultaat behalen
Afvallen met aquasporten
Sporten met blessures
Bekende valkuilen

Zelf aan de slag
E-books
E-consulten
Aqua-consult
Zwemclinics
Aquaslank
Zwem- en Aquatrainingen
All-in begeleiding
Voorbeeldschema’s
Instructeur huren?

Advies per email

De Sportbibliotheek

Contact
   

Watersporten
Waterpolo
Roeien
Zeilen
Surfen
Duiken
Vinzwemmen
Overige watersporten

 

Copyright © 2017 EerlijkSportAdvies en zijn licentiepartners - Alle rechten voorbehouden -
- Voorwaarden - Privacy Policy - Copyright - Links - Adverteren -
Naar top
Terug naar de homepage
Volg EerlijkSportAdvies via social media
Inschrijven Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven
van het laatste nieuws, acties
en evenementen van EerlijkSportAdvies? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Uw Emailadres:

Zwemles, zwemdiploma,
EerlijkSportAdvies, zwembad,
zelf aan de slag, zwemproblemen,
Zwemmen, afvallen, aquasporten,
waterpolo, zwemveiligheid

Onze klanten zeggen:

“Nog dank voor de leuke begeleiding en prettige manier van werken “- Fam. Kloppenburg

“Ik zwem nu eindelijk een goede borstcrawl”-   H. Bergman uit Utrecht

Ik kan nu echt zwemmen - Lies (9 jaar)

“Zelf zwemles geven is dus toch niet zo heel moeilijk” - Hannah Kramer

?

Wist u dat bewegen
in het water:

 

Door vele kinderen en volwassenen wekelijks wordt gedaan.

De beste manier is om het gehele lichaam te trainen.

Ervoor kan zorgen dat u bijna 40% meer calorieën verbrandt?

Uw zwemveiligheid verhoogd en de kans op verdrinking laat afnemen.

 

Afvallen is met aquasporten erg effectief

Behaal meer
resultaat!