Alles over zwemmen, aquasporten & 50+ trainingen in het water

50+ trainingen

50+ trainingen in het water

Geweldig voor lijf en leden!
Trainen van coordinatie en evenwicht 50+

”Vergrijzing”, het is een term die we de afgelopen jaren steeds meer zijn gaan horen. Het betekent dat de bevolking van Nederland steeds meer uit 50plussers bestaat en dat dit aantal de komende jaren steeds meer zal toenemen.

Uiteindelijk totdat er in Nederland meer 50plussers dan jongere mensen wonen. En dat kan natuurlijk negatieve gevolgen gaan hebben.

Met welke maatschappelijk gevolgen we te maken kunnen krijgen, daar zullen we je niet mee lastig vallen. Want het is gewoon zo en uiteindelijk wordt toch echt iedereen ouder.

Maar waar we je wel bij kunnen helpen is het ouderdomsproces, want zowel lichamelijk als geestelijk kan er een hoop gaan veranderen. En hier kun je grotendeels zelf iets aan doen.

Ouderen of actieve senioren?

Hoe zie jij jezelf?

Waar jaren geleden nog over ‘ouderen’ werd gesproken, zo wordt nu de benaming ‘senior’ voor mensen van 50 jaar of ouder gebruikt.

Ook dit klink niet heel positief; zeker niet als je nog lichamelijk en geestelijk gezond bent. Maar gelukkig verandert het beeld over deze doelgroep en daarmee ook het bewegingsaanbod.

Want in het verleden waren er weinig mogelijkheden voor de zogenaamde ouderen. Men kon meedoen met gymnastiek in een oud gymzaaltje, en in sommige gevallen werden er lessen in het plaatselijke zwembad aangeboden.

Deze lessen werden dan ook Meer Bewegen Voor Ouderen genoemd, waarbij de deelnemers op muziek verschillende gymnastiek-oefeningen moesten uitvoeren. Maar iets anders was er eigenlijk niet en gelukkig is dat nu toch wel iets anders.

Want de senior van nu heeft andere doelen in vergelijking met de senior van 10 – 20 jaar geleden.

Zo is er nu de actieve 50plusser welke zo lang mogelijk zelfstandig wil kunnen blijven functioneren. En daarbij is een hoge kwaliteit van het eigen leven een belangrijk doel. Deze 50plussers zijn dan ook steeds mobieler en daarbij ook steeds gezonder. We spreken hierdoor dan ook niet meer over ouderen, maar over de actieve senioren of 50plussers.

Meer resultaat

Zijn 50+ trainingen iets voor jou?

Daar kunnen we alleen maar 'zeker weten' op zeggen

Wat jouw beginniveau ook is, bewegen in het water is geschikt voor iedereen. Mits je dit natuurlijk wel op een veilig manier doet en je stapje voor stapje aan je gezondheid gaat werken.

En met de mogelijkheden die zwembaden tegenwoordig allemaal bieden, zal er ook voor jouw een leuke activiteit te vinden zijn. Want je kunt natuurlijk zelf gaan zwemmen of met een zwemgroep meedoen; maar het is ook mogelijk om één van de vele aquasporten te gaan proberen.

En door het grote aanbod (er zijn ook 50+ lessen), zul je vast met plezier een leuke sport vinden die echt pas je past.

Met deze website willen we je dan ook informeren over de verschillende 50+ trainingen in het water. Want zwembaden bieden zoveel mogelijkheden en het zou zonde zijn als je hier de kwaliteit van je leven niet mee zou gaan verbeteren.

Alles weten over de 50+ trainingen?

Het onderdeel 50+ trainingen bestaat uit:
De 50+ training

De 50+ training

Bij de 50+ trainingen staan plezier, sociaal bezig zijn en natuurlijk op een verantwoorde manier bewegen centraal. En alhoewel de lessen kunnen verschillen, leggen wij u uit hoe het er vooraf, tijdens en na de les aan toe gaat.
50+ en de gezondheid

50+ en de gezondheid

Bij het ouder worden kunnen de vaardigheden langzaam verminderen en gaan dingen steeds iets moeizamer. Maar door te gaan bewegen (in het water) kan er veel voor de gehele gezondheid en het algemeen welbevinden worden gedaan.
Welke 50+ trainingen?

Welke 50+ trainingen?

Sporten in het water is heerlijk en zeker met een 50+ training gaat u voldaan het water uit. Of u nu Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO), Fitness Fifty + of AquaVitaal gaat volgen; er zijn aquasporten voor elk niveau.
Op het eigen niveau

Op het eigen niveau

Niet iedereen voelt zich even vitaal en gaan sporten kan dan ook veel onzekerheid met zich meebrengen. Maar dat is niet nodig! Want iedere 50plusser kan tijdens een aquatraining op zijn of haar eigen niveau sporten.
Afvallen & afslanken

Afvallen & afslanken

Afvallen en een streefgewicht bereiken kan erg moeilijk zijn, zeker naarmate de leeftijd vordert. Maar gewicht verliezen is zeker wel mogelijk en aquasporten kunnen de 50plusser hierbij van dienst zijn.
Meer resultaat

Meer resultaat

Het is altijd fijn om resultaten te halen, want u doet uw trainingen natuurlijk niet voor niets. Daarbij is het mogelijk om tijdens de les meer resultaat te halen; en dat in dezelfde tijd. En dat wil toch iedereen?
Buurtinitiatief opzetten

Buurtinitiatief opzetten

Bewegen hoeft echt niet altijd in de sportschool of het zwembad plaats te vinden. Want er zijn sportgroepen vanuit het niets begonnen en deze groepen bestaan na jaren nog steeds. Misschien is een buurtinitiatief iets voor u.
Veilig sporten

Veilig sporten

Veilig sporten is van het grootste belang. En zeker in een zwembad is dat het geval. Want de vloer kan glad zijn en een flinke valpartij is zo gebeurt. En dan hebben we het nog niet eens over verdrinking gesproken.